IP69K

wat is ip69k?

IP69K is de hoogste beschermingsgraad tegen het binnendringen van stof en water, waarbij 6 staat voor volledige stofbescherming en 9K duidt op bescherming tegen hoge temperatuur, hoge druk water. 

IP-ClassificatieBetekenis
Eerste cijfer: 6Volledige bescherming tegen stofdeeltjes
Tweede Cijfer: 9Bescherming tegen stoomstraalreiniging
Extra karakter: KBescherming tegen hoge temperatuur, hoge druk water.

Hoogste beschermingsniveau:

IP69K wordt beschouwd als een van de hoogste beschermingsniveaus die er zijn. Het wordt vaak toegepast in omgevingen waar hygiëne en reinigbaarheid uiterst belangrijk zijn. TRALERT® biedt diverse LED-verlichtingsoplossingen aan met IP68, IP69 en IP69K classificaties. Met betrekking tot LED-werklampen worden deze vaak geïnstalleerd op locaties waar het risico op water insijpeling groot is. TRALERT® voorziet in verschillende LED-verlichting en LED-werklampen met deze classificaties.

Wat zijn IP-Classificaties?

IP-classificatie: “IP” staat voor “Ingress Protection”. Er zijn verschillende classificaties te onderscheiden. Belangrijk om op te merken is dat IP69K niet hoger in classificatie is dan ip67 of IP68 als het gaat om bescherming tegen stof. Vanaf IP67 is het product namelijk beschermd tegen stof.

De IP-waarde geeft dus aan of een apparaat bestand is tegen het indringen van water, objecten, stof en mechanische belasting. Deze classificatie is van belang wanneer apparatuur gereinigd wordt met hogedrukreiniging en/of bij hoge temperaturen.

Het verschil tussen ip69k en ip69

zowel IP69 als IP69K geven aan dat een product bestand is tegen hoge-temperatuur hogedrukstraalreiniging, toch biedt de IP69K-classificatie een hoger niveau van bescherming en heeft deze een specifieke testprocedure die wordt geassocieerd met de automotive-industrie en andere toepassingen waar apparatuur wordt blootgesteld aan extreem veeleisende reinigingsprocessen.