Wat zijn waarschuwingslichten?

Waarschuwingslichten is een begrip dat vrij breed geïnterpreteerd kan worden. In de essentie worden de lampen gebruikt zoals het woord al verraad, om te waarschuwen. Er zijn verschillende varianten van de lichten. Er zijn bijvoorbeeld skybars of zwaailichten maar ook flitsbalken. De lichten kunnen ook variëren in kleur en functie. Het is belangrijk om de lichten serieus te nemen en de bijbehorende waarschuwingen op te volgen, omdat ze helpen bij het voorkomen van ongelukken en andere gevaren.

Waarvoor worden de lichten gebruikt?

De lampen kunnen in veel verschillende situaties gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan truckers die in slechte weersomstandigheden op slecht verlichte wegen moeten rijden. De truckers kunnen doormiddel van de lampen eventuele tegenliggers laten weten dat zij er aan komen. Ook worden de waarschuwingslichten gebruikt bovenop bijvoorbeeld politieauto’s, brandweerauto’s, ambulance en nog meer vervoersmiddelen. Mocht u meer willen weten over de flitsbalken bovenop deze voertuigen dan kunt u dit blog lezen. doormiddel van de waarschuwingslichten kunnen de voertuigen aangeven dat er spoed is en dat de rest van het verkeer aan de kant moet. Verder kunnen de lichten ook gebruikt worden bij bijvoorbeeld wegafzettingen of losse zwaailampen.

Waarom zijn de lichten belangrijk?

Waarschuwingslichten zijn ontzettend belangrijk en waarborgen de veiligheid van bestuurders maar ook van de mensen die werkzaam zijn op de weg. Stel dat er een ongeluk is gebeurd midden in de nacht en de puin moet van de weg afgeruimd worden. In dit geval zal de plaats van het ongeval duidelijk gemarkeerd moeten worden met licht. Hier kunnen de lampen bij helpen. Automobilisten en andere bestuurders kunnen de plaats van het ongeval op deze manier duidelijk zien aankomen en hierop anticiperen. Waarschuwingslichten kunnen ook ingezet worden bij wegafsluitingen die in de nacht zullen voortduren. op deze manier is de bestuurder bewust van de wegafzetting. Kortom zijn de lichten onmisbaar wanneer er een situatie verduidelijkt dient te worden.

Waarschuwingslichten