Wat is drivingbeam?

Drivingbeam is erg te vergelijken met highbeam. Het is ook te vergelijken met het grote licht van een personenauto. Het dimlicht van de auto is te vergelijken met lowbeam. Het is dus belangrijk om te weten dat er verschillende regels gelden met betrekking tot het voeren van drivingbeam. Het is namelijk een fel licht dat andere deelnemers van het verkeer kunnen verblinden. Dit kan grote gevolgen hebben zoals ongelukken. Het licht mag niet de gehele dag gevoerd worden. Ook hiervoor zijn er verschillende regels waar u zich aan moet houden.

Regels over het voeren van groot licht

Zoals al eerder naar voren is gekomen lijkt een drivingbeam heel erg op het grote licht van een personenauto. Dit betekent dat u rekening moet houden met verschillende regels met betrekking tot het voeren van de verlichting. Groot licht kan andere weggebruikers namelijk verblinden wat kan leiden tot ongelukken. Het grote licht mag alleen in de avonden en in de nacht gevoerd worden. Dit mag alleen wanneer er geen andere weggebruikers in de buurt zijn. Er mag dus niemand tegemoet komen en u mag ook niet vlak achter iemand rijden. Bij mist wordt het afgeraden om groot licht te gebruiken, het zich wordt dan namelijk tijdens het gebruik van groot licht dan nog minder. Het is wel erg handig wanneer u op een weg rijdt zonder straatverlichting. Dan geeft de drivingbeam u een goed verlichte omgeving.

Drivingbeam bij TRALERT®

Verschillende producten binnen het assortiment LED verlichting van TRALERT® kunnen drivingbeam voeren. Eén van die producten is de Skytrack LED lightbar. Eén van de grote pluspunten van deze lightbar is de Duo-colour dagrijverlichting. Verder zit bij de verlichting een handige Deutsch connector om eenvoudige aansluiting mogelijk te maken. Uiteraard is de Skytrack ook volledig ECE-gecertificeerd. Naast de Skytrack zijn er nog meer LED bars die drivingbeam kunnen voeren.