List Blocks Filters Arrow left Arrow right Close
TRALERT® specialisten

Heb je een vraag of wil je je laten adviseren over LED voertuigverlichting? Neem dan contact op met onze LED specialisten, we helpen je graag!

+31(0)316 – 372 346

 info@tralert.nl

Reflectoren

  • Hoogwaardige reflectoren
  • Gecertificeerd voor openbare weg
  • Verschillende formaten
  • Tot 2 jaar garantie
1 - 24 van 39 Resultaten
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Volg je bestelling met track & trace
Uit voorraad geleverd vanuit Duiven (NL)
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart

reflectoren-amber-rood-wit

 

Reflectoren van TRALERT®

Naast LED verlichting is TRALERT® ook gespecialiseerd in het leveren van hoge kwaliteit reflectoren. Deze zijn leverbaar in verschillende kleuren. Denk hierbij aan witte, rode en oranje reflectoren. De oranje gekleurde reflector wordt ook wel met de kleur amber omschreven. De retroreflectoren van TRALERT® zijn makkelijk te monteren op verschillende voertuigen. Een reflector geeft van zichzelf geen licht, maar verhoogt wel de zichtbaarheid op de weg. Een reflector heeft dus geen voltwattage en ampere. Daarnaast geeft een reflector een indicatie van de lengte en de breedte van uw voertuig. Hierdoor bevordert u de communicatie en veiligheid naar uw medebestuurders. Reflectoren kunnen op voertuigen zoals een aanhanger of auto worden gemonteerd maar ook worden gebruikt om dingen aan te geven, bijvoorbeeld in inrit of paaltje.

Retroreflectoren bieden een extra stukje veiligheid. Wanneer er licht op een reflector schijnt kaatst de reflector het licht weer terug. Het gevolg hiervan is dat de reflector, en het voertuig waar het aan bevestigd zit, goed zichtbaar is. Naast het monteren op voertuigen is een reflector ook geschikt om dingen aan te geven. Denk hierbij aan paaltjes bij een inrit.

Retroreflectoren zorgen ervoor dat jij beter zichtbaar bent voor uw medeweggebruikers. Naast uw eigen veiligheid kan het gebruik van een reflector ook een boete schelen. Op sommige voertuigen is een reflector namelijk verplicht. Alle regels die gelden met betrekking tot reflectoren voor de aanhanger en auto komen later aan bod.

Verschillende kleuren reflectoren

TRALERT® biedt een ruim assortiment aan. Voor de retroreflectoren houdt dit in dat er naast verschillende vormen en maten er ook verschillende kleuren beschikbaar zijn. Door de verschillende kleuren kan iedereen zijn of haar keuze maken. Binnen het assortiment heeft TRALERT® drie verschillende kleuren reflectoren: rode reflectoren, witte reflectoren en oranje reflectoren. Voor bepaalde plekken op uw voertuig zijn de verschillende kleuren verplicht. Zo moet een reflector aan de achterzijde van uw voertuig rood zijn, aan de zijkant oranje (amber) en aan de voorzijde wit.


Rode reflectoren

De rode reflectoren komen het vaakst voor. U kan ze wellicht herkennen van de paaltjes die langs de weg staan in de berm. Naast de ronde en rechthoekige vorm zijn de rode reflectoren ook verkrijgbaar als driehoek. Verschillende manieren hoe u de rode modellen kunt bevestigen, zijn onder andere een zelfklevende m3 strip, of schroefbevestiging.


reflector-rood
 

Witte reflectoren

Net als de rode reflectoren zijn de witte ook de herkennen aan de paaltjes langs de weg in de berm. De witte reflectoren zijn namelijk zichtbaar bij de paaltjes die aan de linkerkant van de weg staan. De witte reflectoren zijn voor de voorzijde van uw voertuig.

 

reflectoren-wit


Oranje (amber) reflectoren

De kleur oranje wordt vaak amber genoemd, deze kleuren zijn gewoon hetzelfde. Amber komt uit het Engels en wordt gebruikt om de kleur aan te geven. De vertaling van amber is letterlijk barnsteen. Barnsteen heeft de bekende oranje kleur. Amber is dus niets meer dan vaktaal voor de kleur oranje.

 

reflectoren-amber.webp

 

Vormen van retroreflectoren

Zoals in de vorige alinea naar voren is gekomen zijn de retroreflectoren van TRALERT® ook in verschillende vormen verkrijgbaar. Op sommige plaatsen op uw voertuig is een bepaalde vorm verplicht. Zo is de driehoekige vorm bijvoorbeeld verplicht op de achterzijde van een aanhanger.

Ronde reflector

TRALERT® heeft meerdere ronde reflectoren op voorraad. Deze vorm is in alle bovengenoemde kleuren verkrijgbaar. Elke kleur heeft twee varianten die op twee manieren bevestigt kunnen worden. Hierover volgt later meer informatie.

Rechthoekige reflector

Naast de ronde vorm zijn er ook rechthoekige retroreflectoren beschikbaar. De rechthoekige reflectoren zijn net als de ronde in alle drie de kleuren verkrijgbaar. Ook deze is beschikbaar in verschillende varianten.

Driehoekige reflector

De driehoekige reflectoren zijn niet in alle kleuren verkrijgbaar. Deze zijn namelijk alleen in het rood beschikbaar.

 

reflectoren-vormen-rond-rechthoekig-driehoekig

 

Bevestiging aan uw voertuig van een reflector

De reflectoren van TRALERT® zijn op twee manieren te bevestigen. Behalve de driehoekige, deze maar op één manier. Alle andere vormen en kleuren in welke combinatie dan ook zijn verkrijgbaar in twee verschillende bevestigingsmogelijkheden.

Plakstrip bevestiging

De eerste manier van bevestigen is door middel van een plakstrip. Zoals de naam al doet vermoeden moeten deze reflectoren op het voertuig worden geplakt. Op de achterzijde van de reflectoren is een 3m-plakstrip bevestigd. Met de plakstrip plakt u de reflector letterlijk op het voertuig. De driehoekige reflectoren zijn niet verkrijgbaar met plakstrip.

Schroefmontage 

De andere manier van bevestigen is door middel van schroeven. De reflectoren zijn voorzien van gaten, hierdoor kunt u ze bevestigen door gebruik te maken van twee schroeven. De driehoekige reflectoren zijn alleen met schroefmontage verkrijgbaar.

Formaat

Alle reflectoren in het assortiment van TRALERT® hebben een standaardformaat. De standaardafmeting van ronde reflectoren met een plakstrip is ø60 x 5,5mm. De standaardafmeting van de ronde reflectoren met schroefmontage is ø78 x 5,5mm.  Alle rechthoekige reflectoren, ongeacht de manier van bevestigen, zijn 90 x 40mm. De driehoekige reflectoren zijn 158 x 158mm.

Voertuigen

Een reflector van TRALERT® is te gebruiken voor verschillende voertuigen. Ieder voertuig heeft zijn eigen wetten en regels als het gaat om reflectoren. Voor sommige voertuigen is een reflector namelijk verplicht, let hier dus goed op.

Reflectoren aanhanger

Om aan de regelgeving te voldoen moet een aanhanger tot en met de toegestane maximum massa van 750 kg zijn de volgende reflectoren verplicht. De vereiste reflectoren voor een aanhanger zijn als volgt. Allereerst moet de aanhangwagen voorzien zijn van twee driehoekige rode retroreflectoren aan de achterzijde van het voertuig. Verder moet de aanhanger voorzien zijn van twee witte retroreflectoren aan de voorzijde van de aanhanger. Naast de voor- en achterkant van het voertuig moet de reflectoren aanhanger voorzien zijn van niet-driehoekige amberkleurige retroreflector aan elke zijkant van het voertuig. Kortom moet uw aanhanger zijn voorzien van zowel de rode, de witte als de oranje reflectoren.

Reflectoren auto

Volgens de APK-keuringseisen moet een auto voorzien zijn van verschillende retroreflectoren. Wanneer uw auto geen retroreflector heeft wordt die afgekeurd. Een retroreflector op een auto heeft de functie om licht te weerkaatsen. Hierdoor valt de auto beter op, bijvoorbeeld als de weersomstandigheden slecht zijn. Wanneer een reflector op uw auto kapot is of ontbreekt, dan is het verstandig om deze te vervangen.

Certificaten

Uiteraard zijn er ook regels en vereiste aan een reflector. Elke reflector uit het assortiment van TRALERT® is voorzien van de benodigde certificaten. Daar hoeft u zich dus geen zorgen over te maken.

Reflector apk

Voor de reflector apk keuring van een auto mogen er twee rode retroreflectoren aan de achterzijde van het voertuig zitten. Daarnaast mogen er ambergele reflectoren aan elke zijkant van het voertuig aanwezig zijn. indien het voertuig langer dan 6 meter. De achterste reflector aan de zijkant mag dan ook rood zijn. 

Reflectoren kopen

Als u op zoek bent naar een reflector bent u hier bij TRALERT® aan het juiste adres. TRALERT® verkoopt niet alleen LED verlichting maar ook verschillende reflectoren zoals in voorgaande alinea’s aangegeven. Wanneer u nog vragen heeft over de verschillende specificaties kunt u altijd contact met ons opnemen.

Nog geen dealer van TRALERT®? Bekijk de voordelen

Wanneer u dealer bent van TRALERT® heeft u verschillende voordelen. Naast de toegang tot het gehele assortiment LED verlichting kunt u ok ondersteuning krijgen van onze technische dienst. De technische dienst kan u helpen voor, tijdens en na de aankoop. Uiteraard is het ook mogelijk om een project op locatie te bespreken.

TRALERT® levert grotendeels uit voorraad. Daarom kunnen we het principe ‘vandaag besteld, morgen in huis’ hanteren. Wanneer u een product voor 15:00 uur besteld wordt het diezelfde dag nog verzonden.

TRALERT® staat voor kwaliteit, we bieden iedereen minimaal twee jaar garantie op al onze producten. Ook is het mogelijk om gepersonaliseerd marketingmateriaal aan te vragen. Denk hierbij aan berichten voor op de sociale media, folders of flyers.

 

Veelgestelde vragen

Waarom reflectoren van TRALERT®?

TRALERT® is al jarenlang specialist op het gebied van LED verlichting. In de loop der jaren is het assortiment flink uitgebreid. Denk hierbij aan de reflectoren van TRALERT®. TRALERT® is onderscheidend door het brede assortiment van hoge kwaliteit, uitstekende service en vakkundige kennis.

Heb ik garantie op mijn producten?

Het antwoord op deze vraag is vrij simpel, op alle producten van TRALERT® heeft u twee jaar tot levenslange garantie. U hoeft zich bij de aankoop dus geen zorgen te maken.

Wanneer worden mijn producten geleverd?

Bij TRALERT® hebben wij de meeste producten op voorraad. Omdat wij vanuit voorraad leveren kunnen wij bestellingen die voor 15:00 uur worden geplaatst diezelfde dag nog versturen. Dit houdt in dat u uw bestelling de volgende dag in handen heeft. Kortom ‘vandaag voor 15:00 uur besteld, morgen in huis’.

Is een retroreflector hetzelfde als een normale reflector?

Een retroreflector is niets meer dan een reflector die ervoor zorgt dat het licht in dezelfde richting wordt teruggekaatst. In het verkeer is dit uitermate belangrijk. Wanneer een automobilist licht schijnt op een reflector moet het licht natuurlijk wel in terug worden gekaatst in de richting van de automobilist. De reflectoren die langs de weg worden gebruikt op de paaltjes in de berm of op de kleding van wegwerkers zijn allemaal retroreflectoren.

Checkmark Close Warning Close