Wat is Volt?

Volt is een afkorting voor het woord voltage. De letter “V” geeft het voltage aan. Het woord is afgeleid van de Italiaanse bedenker Alessandro Volta. De Italiaan is onder andere ook de uitvinder van de elektrische batterij in 1800. Het aantal Volt geeft aan hoeveel spanning er op een aansluiting staat. Verlichting is geschikt voor een bepaalde voltage. Voor voertuigen geldt dat deze meestal zijn uitgerust met een 12 volt of met een 24 volt aansluiting. Uiteraard is de LED verlichting van TRALERT® hier ook op gericht. Sterker nog, de meeste verlichting van TRALERT® is multivoltage uitgerust. Dit houdt in dat de verlichting op verschillende aansluitingen gewoon werkt.

Volt in combinatie met Ampère en Watt

Volt wordt vaak in verband gebracht met de termen Ampère en Watt. Ze hebben alle drie wat met elkaar te maken maar het is zeker niet hetzelfde. Het voltage geeft de spanning aan. Ampère geeft de stroomsterkte aan en Wattage geeft het verbruik aan. Verder uitgelegd geeft het Ampère aan hoeveel elektronen er door een apparaat lopen. Volt geeft vervolgens aan hoeveel energie elke van deze elektronen met zich meeneemt. Het Wattage laat vervolgens zien hoeveel energie het apparaat daadwerkelijk per seconde verbruikt.

Waar kan ik het voltage vinden?

Zoals eerder al naar voren is gekomen wordt het voltage vaak aangegeven met de letter “V”. Bij de producten van TRALERT® staat het voltage altijd bij het product benoemd. Dit is gedaan omdat het voltage erg belangrijk is bij de aankoop van LED verlichting. U kunt het voltage ook altijd terugvinden in de specificaties van het product. Voor de meeste verlichting in het assortiment van TRALERT® geldt toch dat het multivoltage is uitgerust. Hierover hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Wanneer u er toch niet uitkomt kunt u altijd contact met ons opnemen.