Wat is Accentverlichting?

Accentverlichting verwijst naar een type verlichtingsontwerp waarmee bepaalde objecten worden benadrukt. Het doel hiervan is om een visueel belang te creëren en daarmee de aandacht te vestigen op specifieke elementen van een voertuig.

Functionele LED verlichting heeft vooral een direct en praktisch nut, Accentverlichting is daarentegen voornamelijk decoratief bedoeld. Bij LED verlichting zijn er allemaal verschillende factoren bij het kiezen van de juiste lamp. Denk hierbij aan Lumen, Candela, het lichtbeeld en vele andere factoren.

Voordelen

Het is lastig om de voordelen op te noemen van accentverlichting omdat ze er eigenlijk niet zijn. Accentverlichting of ter wel sfeerverlichting word voornamelijk gebruikt als een manier van expressie. Hiermee kan iedere trucker zijn wagen personaliseren en het zijn of haar eigen maken.

Er kunnen wel zat voordelen benoemd worden over de LED’s die de accentverlichting mogelijk maken. Denk hierbij aan de volgende punten:

  • Het is Energie Efficient
  • LED’s hebben een langere levensduur dan de traditionele verlichting opties zoals halogeen
  • LED’s komen in diverse soorten kleuren waardoor vrijwel alle kleurcombinaties mogelijk zijn
  • LED’s zijn recyclebaar waardoor ze naast alle bovenstaande punten ook nog duurzaam zijn

LED strips

De LED strips van TRALERT® zijn zeer geschikt om accentverlichting mee te creëren. Deze vorm van verlichting is flexibel te plaatsen. Dit maakt de strip geschikt voor verschillende voertuigen, groot en klein. De LED strip geeft een koel wit licht af en bevat een zwarte printplaat. Daarnaast is de strip volledig waterdicht, dit is te danken aan de IP67 beschermingsklasse waar de lamp van voorzien is. Verder heeft de lamp een lichtopbrengst van 314 lumen.