Accentverlichting

Betekenis: Accentverlichting

Wat is Accentverlichting?

Accentverlichting is verlichting waarmee bepaalde objecten worden benadrukt. LED verlichting wordt steeds populairder door de vele mogelijkheden die het kan bieden. LED verlichting is te onderverdelen in twee categorieën, namelijk sfeerverlichting en functionele verlichting. De functionele LED verlichting heeft vooral direct en praktisch nut. Daarentegen wordt de sfeerverlichting decoratief gebruikt. De LED verlichting vestigt de aandacht op bepaalde objecten door deze extra te verlichten. Een voordeel van accentverlichting is vooral dat het een esthetische meerwaarde heeft. Bij LED verlichting is voornamelijk de openingshoek van belang. De openingshoek bepaalt hoe wijd het lichtbeeld is van LED verlichting.

Voordelen

In dit artikel bespreken wij de grootste voordelen van de accentverlichting. Er zijn verschillende voordelen, namelijk:

  • LED verlichting is energiezuiniger dan conventionele verlichting.
  • LED verlichting heeft een lager stroom verbruik.
  • Accentverlichting heeft een langere levensduur. LED verlichting gaat langer mee dan conventionele verlichting.
  • Accentverlichting is voor een groot deel recyclebaar doordat het te hergebruiken is.

Een van de grootste voordelen van accentverlichting is dat ze beter bestendig zijn tegen schokken en trillingen. Door het gebruik van minder kwetsbare materialen gaat LED verlichting veel minder snel kapot. Verder heeft de verlichting lagere onderhoudskosten. De LED verlichting gaat vaak 5 jaar of langer mee.

LED strips

De LED strips van TRALERT® zijn zeer geschikt om accentverlichting mee te creëren. Deze vorm van verlichting is flexibel te plaatsen. Dit maakt de strip geschikt voor verschillende voertuigen, groot en klein. De LED strip geeft een koel wit licht af en bevat een zwarte printplaat. Daarnaast is de strip volledig waterdicht, dit is te danken aan de IP67 beschermingsklasse waar de lamp van voorzien is. Verder heeft de lamp een lichtopbrengst van 314 lumen.

Interieurverlichting bedrijfswagen

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.