LED achterlichten in winterweer. Waar moet u op letten?

Het afgelopen weekend is er in heel het land een enorm pak sneeuw gevallen. Prachtig voor het oog, maar minder leuk voor iedereen die de openbare weg op moet. Naast het krabben van de ruiten en het sneeuwvrij maken van de weg, is het ook van belang om voordat u de weg op gaat, de LED achterlichten sneeuw- en ijsvrij te maken. Om dure boetes te voorkomen, hebben we onderstaand alle boetes opgesomd die u riskeert wanneer u met winterweer de weg op gaat.

LED achterlichten in winterweer

Sneeuw of ijs op uw LED achterlichten?

Wanneer u de weg op gaat en uw LED achterlichten zitten nog vol met ijs of sneeuw, dan riskeert u een boete van €140 euro. Vooral wanneer uw voertuig is voorzien van LED verlichting, dan is het extra belangrijk om de verlichting voordat u gaat rijden ijsvrij te maken. Zo blijft het glas van de LED achterlichten tijdens het rijden koud. Ijs en sneeuw zullen dus niet vanzelf smelten door de warmte van de lampen. Voertuigen met halogeenverlichting hebben hier meestal (behalve bij extreme sneeuwval, zoals afgelopen weekend) geen last van door de warmte die vrijkomt bij dit type verlichting. Wij van TRALERT® willen u echter aanraden om hier verstandig mee om te gaan en uw lampen, ongeacht het type, ijs- en sneeuwvrij te maken voordat u gaat rijden.

Regent of sneeuwt het? Zorg dan dat uw LED verlichting aan is

Regent of sneeuwt het? Is het grauw of grijs buiten en is hierdoor het zicht slecht? Zorg dan dat uw LED achterlichten aan zijn. Voer geen dim- of grootlicht bij slecht zicht, om een boete van €140 euro te voorkomen. LED achterlichten die niet helemaal branden bij slecht zicht betekent ook een boete van €140 euro. Wanneer u bij slecht zicht helemaal vergeten bent om uw lampen te ontsteken kunt u zomaar een boete van €280 euro ontvangen. Nooit prettig voor u, en wellicht voor uw werkgever. Deze bedragen kunt u beter investeren in een goede set LED achterlichten, om dit probleem voor te zijn. Nietwaar?

Zet uw LED verlichting uit bij de volgende situaties

Bij slecht weer zou u stellen dat het van belang is om de verlichting van uw voertuig aan te zetten. Dit is echter niet altijd het geval. Let bij het gebruik van uw LED achterlichten op de volgende dingen: bij het onnodig voeren van uw mistachterlicht riskeert u een boete van €140 euro. Het voeren van een mistlicht kan u €95 euro kosten. Zo mag het mistlicht aan de voorkant alleen gebruikt worden wanneer het zicht door mist, sneeuwval of regen ernstig is belemmerd. Het mistachterlicht mag u alleen gebruiken bij mist of sneeuwval waardoor het zicht minder is dan 50 meter.

Als u vergeet het grote licht uit te schakelen en u hierdoor tegenliggers hindert, dan kan dit u nog eens €140 euro kosten.

Een zichtbare kentekenplaat, begint bij goede verlichting

Wanneer u op pad gaat tijdens winterdagen, dan is het extra belangrijk om het kenteken van uw voertuig goed te kennen. Voordat u de weg op gaat is het verstandig om naar uw ruiten en spiegels, ook uw kentekenplaten te controleren. Deze moeten goed zichtbaar zijn en mogen niet bedekt zijn door een laag sneeuw. Deze boete bedraagt €45 euro als ze niet behoorlijk leesbaar zijn. Als een plaat ontbreekt of totaal niet te lezen is, dan kan de boete oplopen tot €140 euro. Een ander hulpmiddel om uw kenteken beter zichtbaar te maken, is het toevoegen van LED kentekenverlichting aan uw voertuig. Met behulp van verlichting, is uw kentekenplaat beter zichtbaar, ongeacht de weersomstandigheden.

Riskeer geen boetes, bereid u goed voor op het winterweer

Goede voorbereiding is het halve werk. Wanneer u bovenstaand artikel goed doorleest, dan kunt u meerdere boetes ontlopen. Opgeteld komt dit bedrag uit op: €1260 euro. Zorg er daarom voor dat uw voertuig voorzien is van de juiste LED verlichting. Heeft u vragen over hoe u uw voertuig het beste kunt voorzien voor het winterse weer? Onze productspecialisten zitten klaar om u door de koude wintermaanden heen te slepen. Samen met hun kunt u een verlichtingsset samenstellen die geschikt is voor uw voertuig.

Bron: Algemeen Dagblad, 2021.

Op de hoogte blijven van de nieuwste trends op het gebied van LED voertuigverlichting?

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.

Truck en trailerverlichting

TRALERT®, specialist in LED voertuigverlichting

Door onze specialisatie en focus zijn wij in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers in ons vakgebied. Naast het vertegenwoordigen van diverse gerenommeerde fabrikanten voor de Europese markt produceert TRALERT® inmiddels diverse verlichtingsproducten in eigen beheer.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.