Veel aanhangdealers stellen de vraag: waarom zou je kiezen voor LED achterlichten op een aanhanger? In deze blog zullen we deze vraag beantwoorden. We bespreken waar je op moet letten bij het selecteren van nieuwe LED achterlichten voor jouw aanhanger, en bespreken de voor- en nadelen van LED achterlichten. Tot slot delen we onze visie op LED verlichting voor aanhangers en leggen we uit waarom LED verlichting volgens ons de toekomst is voor aanhangers en aanhangwagens.

Waar moet je op letten bij het kiezen van nieuwe LED achterlichten voor jouw aanhangwagen?

Kwalitatieve LED achterlichten voor je aanhanger zijn van essentieel belang, niet alleen voor jou, maar ook voor andere weggebruikers. Goede LED achterlichten zijn al van grote afstand zichtbaar. Dit kan van pas komen wanneer de weersomstandigheden regen- of stormachtig zijn. In sommige situaties kan het voorkomen dat je moet rijden op donkere wegen rondom bossen of natuurgebieden. Ook in deze situatie is het, het meest veilig om te kiezen voor LED achterlichten op jouw aanhanger die al op langere afstand goed zichtbaar zijn.

Wilt je jouw aanhanger/trailer voorzien van goede LED verlichting? In het assortiment van TRALERT® is voor iedere vraag een passende lichtoplossing. Bekijk het assortiment gerust op het dealerportaal. Mocht je technische vragen hebben over de producten, dan kun je deze vragen altijd stellen aan onze technische deskundige, welke telefonisch te benaderen zijn.

Voor- en nadelen van LED achterlichten op een aanhanger

Wanneer je besluit om jouw aanhangwagen te voorzien van LED verlichting, dan brengt dit voor- en nadelen met zich mee. Onderstaand overzicht zal je meer wegwijs maken in wat je te wachten staat wanneer je de halogeen verlichting omruilt naar LED achterlichten.

Voordelen

  • Design: LED verlichting is voorzien van kleine, felle lichtbulbs. Deze zijn kleiner van formaat dan halogeen verlichting. In de meeste gevallen zijn LED achterlichten voorzien van een strakker design dan halogeen verlichting.
  • Energieverbruik: LED verlichting verbruikt 75% minder stroom dan halogeenlampen en 85% minder dan gloeilampen.
  • Duurzaamheid: Qua duurzaamheid zijn LED achterlichten veruit de beste keuze. Waar een halogeen achterlicht zo’n 500 branduren (12,5 werkweek) meegaat, gaan de LED’s uit een goede set LED achterlichten zo’n 50.000 uur mee.
  • Waterdicht: LED achterlichten van TRALERT® zijn minimaal voorzien van een IP67 certificaat. Dit betekent dat de LED achterlichten spat-waterdicht zijn en hierdoor ook in de regen te gebruiken zijn.
  • Verschillende connectoren leverbaar: Bij TRALERT® zijn de LED achterlichten met verschillende connectoren leverbaar. Zo zijn de LED achterlichten te verkrijgen met een 5 PIN’s Bajonet aansluiting, 6 PIN’s Bajonet aansluiting en een 7 PIN’s AMP Connector. Verder is het ook mogelijk om de LED achterlichten te bestellen met kabels van verschillende grootten, waaronder de 0 – 50 cm kabel, 51 – 100 cm kabel en de 100cm+ kabel.

Nadelen

  • Prijsstelling: Het enige nadeel van LED achterlichten voor aanhangers is de aankoopprijs, welke in veel gevallen hoger ligt dan vergelijkbare halogeen achterlichten. In een andere blog hebben we de aankoopprijs van een LED werklamp vergeleken met een halogeen werklamp. Hieruit kwam naar voren dat het aanschaffen van een LED werklamp over verloop van tijd de meest voordelige optie is.
  • Canbus storing: Doordat LED’s dermate weinig ampere verbruiken, kan dit storing geven met de CANbus van moderne voertuigen. Hierdoor ontstaan flikkerende lampjes en in het ergste geval uitval van verlichting. Om dit tegen te gaan biedt TRALERT® verschillende canbus-oplossingen en bieden wij Canbus-proof oplossingen aan.

Uitgelicht product


Getest op 200+ voertuigen!

Deze VC-2700CAN serie is een uitbreiding op de veel verkochte VC-2700 serie LED achterlichten. Dit typische achterlicht is speciaal ontworpen voor aanhangers.


Bekijk product
LED achterlichten aanhanger

LED achterlichten voor aanhangers: een trend of de toekomst?

Wanneer we de voordelen van LED achterlichten voor aanhangers afwegen tegen de nadelen, dan is de keuze natuurlijk makkelijk. LED achterlichten zijn wat ons betreft perfect geschikt voor aanhangers en aanhangwagens. Het enige nadeel is de aankoopprijs. Echter, is dit nadeel te verwaarlozen omdat het aantal branduren van een LED achterlicht vele mate hoger is dan een halogeen achterlicht.