LED achterlichten voor de aanhanger. Waarom kiezen voor LED?

Een veelgestelde vraag onder aanhangdealers: waarom kiezen voor LED achterlichten op een aanhangwagen? In deze blog zullen we deze vraag voor u beantwoorden. Verder zullen we het hebben over waar u op moet letten bij het kiezen van nieuwe LED achterlichten voor uw aanhangwagen en zullen we de voor- en nadelen van LED achterlichten bespreken. Als laatste zullen we afsluiten met onze visie over LED verlichting voor aanhangers en zullen we toelichten waarom LED verlichting volgens ons de toekomst heeft voor aanhangers of aanhangwagens.

LED achterlichten voor de aanhanger. Waarom kiezen voor LED?

Waar moet u op letten bij het kiezen van nieuwe LED achterlichten voor uw aanhangwagen?

Een goede set LED achterlichten op uw aanhangwagen is van groot belang. Niet alleen voor u, maar ook voor uw medeweggebruikers. Goede LED achterlichten zijn al van grote afstand zichtbaar. Dit kan van pas komen wanneer de weersomstandigheden regen- of stormachtig zijn. In sommige situaties kan het voorkomen dat u moet rijden op donkere wegen rondom bossen of natuurgebieden. Ook in deze situatie is het, het meest veilig om te kiezen voor LED achterlichten op uw aanhanger die al op langere afstand goed zichtbaar zijn.

Wilt u uw aanhanger/trailer voorzien van goede LED verlichting? In het assortiment van TRALERT® is voor iedere vraag een passende lichtoplossing. Bekijk het assortiment gerust op het dealerportaal. Mocht u technische vragen hebben over de producten, dan kunt u deze vragen altijd stellen aan onze technische deskundige, welke telefonisch te benaderen zijn.

Voor- en nadelen van LED achterlichten op een aanhanger

Wanneer u besluit om uw aanhangwagens te voorzien van LED verlichting, dan brengt dit voor- en nadelen met zich mee. Onderstaand overzicht zal u meer wegwijs maken in wat u te wachten staat wanneer u uw halogeen verlichting omruilt naar LED achterlichten.

Voordelen van TRALERT® LED achterlichten op een aanhanger

  • Design: LED verlichting is voorzien van kleine, felle lichtbulbs. Deze zijn kleiner van formaat dan halogeen verlichting. In de meeste gevallen zijn LED achterlichten voorzien van een strakker design dan halogeen verlichting.
  • Energieverbruik: LED verlichting verbruikt 75% minder stroom dan halogeenlampen en 85% minder dan gloeilampen.
  • Duurzaamheid: Qua duurzaamheid zijn LED achterlichten veruit de beste keuze. Waar een halogeen achterlicht zo’n 500 branduren (12,5 werkweek) meegaat, gaan de LED’s uit een goede set LED achterlichten zo’n 50.000 uur mee.
  • Waterdicht: LED achterlichten van TRALERT® zijn minimaal voorzien van een IP67 certificaat. Dit betekent dat de LED achterlichten spat-waterdicht zijn en hierdoor ook in de regen te gebruiken zijn.
  • Verschillende connectoren leverbaar: Bij TRALERT® zijn de LED achterlichten met verschillende connectoren leverbaar. Zo zijn de LED achterlichten te verkrijgen met een 5 PIN’s Bajonet aansluiting, 6 PIN’s Bajonet aansluiting en een 7 PIN’s AMP Connector. Verder is het ook mogelijk om de LED achterlichten te bestellen met kabels van verschillende grootten, waaronder de 0 – 50 cm kabel, 51 – 100 cm kabel en de 100cm+ kabel.

Nadelen van LED achterlichten op een aanhanger

  • Prijsstelling: Het enige nadeel van LED achterlichten van TRALERT® is de aankoopprijs, welke in veel gevallen hoger ligt dan vergelijkbare halogeen achterlichten. In een andere blog hebben we de aankoopprijs van een LED werklamp vergeleken met een halogeen werklamp. Hieruit kwam naar voren dat het aanschaffen van een LED werklamp over verloop van tijd de meest voordelige optie is.
  • Canbus storing: Doordat LED’s dermate weinig ampere verbruiken, kan dit storing geven met de CANbus van moderne voertuigen. Hierdoor ontstaan flikkerende lampjes en in het ergste geval uitval van verlichting. Om dit tegen te gaan biedt TRALERT® verschillende canbus-oplossingen en bieden wij sinds kort een Canbus-proof LED achterlicht aan.

Uitgelicht product


Getest op 200+ voertuigen!

Deze VC-2700CAN serie is een uitbreiding op de veel verkochte VC-2700 serie LED achterlichten. Dit typische achterlicht is speciaal ontworpen voor aanhangers.


Bekijk product
LED achterlichten aanhanger

LED achterlichten voor aanhangers: een trend of de toekomst?

Wanneer we de voordelen van LED achterlichten voor aanhangers afwegen tegen de nadelen, dan is de keuze natuurlijk makkelijk. LED achterlichten zijn wat ons betreft perfect geschikt voor aanhangers en aanhangwagens. Het enige nadeel van LED achterlichten voor aanhangers is de aankoopprijs. Echter, is dit nadeel te verwaarlozen omdat het aantal branduren van een LED achterlicht vele mate hoger is dan een halogeen achterlicht.

Op de hoogte blijven van de nieuwste trends op het gebied van LED voertuigverlichting?

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.

Truck en trailerverlichting

TRALERT®, specialist in LED voertuigverlichting

Door onze specialisatie en focus zijn wij in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers in ons vakgebied. Naast het vertegenwoordigen van diverse gerenommeerde fabrikanten voor de Europese markt produceert TRALERT® inmiddels diverse verlichtingsproducten in eigen beheer.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.