Bewegingssensor

Betekenis: Bewegingssensor

lamp met bewegingssensor

Je kent ze vast wel, lampen die aangaan wanneer er iemand in de buurt van komt. Dit komt omdat er een bewegingssensor in de lamp is ingebouwd. Maar hoe werkt een lamp met bewegingssensor? Allereerst is het handig om te kijken wat de voordelen van zo’n sensor zijn. Een lamp die niet aangedrukt hoeft te worden is natuurlijk erg handig. De lamp gaat vanzelf aan en uit zonder dat je iets hoeft te doen. Omdat de lamp zelf weer uitgaat kan dit energie besparen. Daarnaast hoef je ook nooit meer te zoeken naar het lichtknopje in het donker.

Hoe werkt een lamp met bewegingssensor?

Hoe ziet een lamp nou precies wanneer die aan moet gaan en wanneer die weer uit kan. De lamp is uitgerust met een sensor die infrarode golven uitstraalt. Deze gevolgen zijn erg gevoelig voor warmte. Een persoon of dier geeft warmte af. Wanneer de sensor de warmte detecteert geeft deze het signaal door naar de lamp. De lamp weet dan dat er iets of iemand langskomt en zal gaan branden. De lamp reageert dus niet echt om de beweging maar op het verschil in warmte.

Bij TRALERT®

Binnen het assortiment van TRALERT® zijn er verschillende lampen die werken met een bewegingssensor. Dit komt vooral in de categorie LED interieurverlichting voor. TRALERT® heeft een ruim assortiment aan interieurverlichting voor bijvoorbeeld een cabine, trailer of laadruimte van een bestelwagen. Door de multivoltage zal de verlichting bij de verschillende voertuigen gewoon werken, ieder voertuig heeft namelijk zijn eigen voltage. Er is ook verlichting die geschikt is voor een bedrijfswagen die gebruikt wordt voor koeltransport. De bewegingssensor zorgt er in ieder geval voor dat het licht gaat branden wanneer er beweging in de buurt is. Je hoeft het licht dus niet zelf aan of uit te zetten.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.