Bewegingssensor

Betekenis: Bewegingssensor

Wat is een bewegingssensor?

Een bewegingssensor vormt een kernonderdeel van moderne detectietechnologieën. Deze sensor is ontworpen om vlot te reageren op bewegingen die binnen zijn directe omgeving plaatsvinden. Het vermogen om deze veranderingen waar te nemen, maakt gebruik van infrarood en andere relevante signalen die ontstaan wanneer objecten zich bewegen.

De kracht van bewegingssensoren

Wanneer de bewegingssensor activiteit detecteert, initieert deze een elektronisch signaal dat als aansturingsmechanisme fungeert. Dit signaal wordt vervolgens ingezet om diverse apparaten te activeren, zoals verlichtingssystemen, flitsers, alarmsystemen en zelfs bewakingscamera’s. Deze gevarieerde toepassingen strekken zich uit over zowel residentiële als commerciële contexten.

Bij TRALERT®

TRALERT® heeft diverse lampen in het assortiment die uitgerust zijn met bewegingssensoren, vooral binnen de categorie LED-interieurverlichting. Het aanbod aan interieurverlichting van TRALERT® is breed en omvat onder andere verlichting voor cabines, trailers en laadruimtes van bestelwagens. Dankzij de multi-voltage functionaliteit werkt deze verlichting moeiteloos met verschillende voertuigen, omdat elk voertuig zijn eigen specifieke voltage heeft. Ook is er verlichting beschikbaar die ideaal is voor bedrijfswagens die worden ingezet voor koeltransport. De bewegingssensor zorgt ervoor dat het licht automatisch aangaat wanneer er beweging wordt gedetecteerd, waardoor handmatig aan- en uitschakelen overbodig is.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.