Wat is een blue arrow?

Wanneer je wel eens in een groot magazijn komt of op een andere plek waar met heftrucks gereden wordt ben je het ongetwijfeld al wel een tegengekomen, de blue arrow. Wanneer dit niet het geval is ben je waarschijnlijk wel de blauwe stip tegengekomen. De blauwe pijl werkt hetzelfde maar toont ook de richting van de heftruck. Het is een beetje de door geëvolueerde versie van de blauwe stip. Voor meer informatie over de stip verwijs ik je naar onze blog genaamd: Blauwe lamp op heftruck, wat doet dit blauwe licht?

Voordelen

Dagelijks gebeuren er genoeg ongelukken op de werkvloer. Iedereen is druk aan het werk en de grote heftruck kunnen erg gevaarlijk zijn. Wanneer een hef-of reachtruck net op de hoek of in een gangpad staat is deze niet zichtbaar. Als die er net uit komt rijden is het helemaal gevaarlijk aangezien er mensen aan kunnen komen lopen. Een blue arrow zorgt voor veiligheid op de werkvloer. Achter de heftruck schijnt er een blauwe pijl op de grond zodat anderen kunnen zien dat er een heftruck in het pad of om de hoek staat. De pijl geeft ook nog eens de richting van het voertuig aan. Dit is extra handig zodat je in kan schatten of het voertuig om de hoek kan komen of dat de kans klein is aangezien die de andere kant op staat. Dit is het grote voordeel in vergelijking met de stip.

Blue arrow bij TRALERT®

TRALERT® staat bekend om haar ruime assortiment LED verlichting en dus kan een blue arrow LED lamp daar niet in ontbreken. Het hoge aantal volt maakt de blue arrow lamp geschikt voor het interne trasport zoals hef- en reachtrucks. De LED’s geven een duidelijk een helder lichtbeeld waardoor de lamp goed zichtbaar is. Op de lamp heb je drie jaar garantie. Verder is de lamp ECE-R10 gecertificeerd.