Wat is blue line?

Als je met heftrucks werkt heb je ze waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen. De blue line technologie. De blue line technologie die lijnen projecteert op de grond. Men noemt dit doorsnee ‘veiligheidslampen omdat ze bedoeld zijn om de omgeving van de heftruck veiliger te maken. Om een veilige omgeving in je warenhuis/ magazijn te creëren is het verstandig om je heftrucks uit te rusten met blue line technologie. De blue line helpt waar de geluidsalarmen ophouden. Een goed opvallende blue line projecteert een heldere blauwe lijn op de vloer en zorgt ervoor dat anderen geattendeerd worden om op veilige afstand te blijven van de heftruck. Er is een mogelijkheid om de veiligheidslampen aan de voor-of achterzijde te monteren van de heftruck. De blue line is speciaal gemaakt voor binnen- omgevingen en geeft een helder lichtbeeld af.

Het plaatsen van de veiligheidslamp

Het is handig om de veiligheidslamp op een hoge, strategische plek te monteren. In veel gevallen lijkt het dak van de heftruck een goede plek met voldoende montage- en aansluitmogelijkheden. Let er bij het monteren van de veiligheidslamp op dat je de blauwe lijn correct afstelt. Het waarschuwingseffect werkt het beste wanneer de blauwe lijn helder de grond bereikt en niet vervaagd. Het is belangrijk om te kijken bij het aansluiten van de veiligheidslamp of deze de juiste marge heeft. Wij adviseren voor de veiligheidslampen een optimale projectieoppervlakte van 2.5 meter.

De functie van de blue line

De functie van de blauwe lijn van de heftruck veiligheidslamp, is het afbakenen van het beweeg/richtingsgebied van de heftruck. In het magazijn waar het vaak luidruchtig kan zijn, kunnen waarschuwingsgeluiden wegvallen op het achtergrondgeluid. Hierdoor kan een waarschuwing in de vorm van LED licht in sommige gevallen prettiger en veiliger werken.

Vragen over de veiligheidslampen

Heb je vragen over de veiligheidslampen, dan adviseren wij je graag. TRALERT® staat altijd voor je klaar om je zo goed mogelijk te helpen.

Blauwe lampen op heftruck