Wat is een combistraler?

Wat is nou precies een combistraler? Een combistraler is een combinatie van een verstraler en een breedstraler. Verstralers en breedstralers zijn twee veel voorkomende typen verlichting met elk eigen specifieke eigenschappen. Beide verlichtingen zijn inzetbaar voor andere doeleinden. Een combistraler kan zowel als verstraler en als breedstraler ingezet worden. Een ideale oplossing voor situaties waarin beide verlichtingen afwisselend gebruikt worden.

Verstraler en breedstraler in één

Een combistraler is dus een combinatie van een verstraler en een breedstraler. Niet alle LED bars zijn ook combistralers. Verstralers worden in veel verschillende situaties gebruikt. LED verstralers geven een helder lichtbeeld en zijn bedoeld om objecten in de verte goed zichtbaar te maken. Dit is mogelijk omdat verstralers een geconcentreerde lichtbundel heeft. Een breedstraler is weer wat anders. Die zijn namelijk bedoeld om de directe omgeving rondom het voertuig van een helder licht te voorzien. Het verschil zit hem eigenlijk al een beetje in de naam. De combistraler is dus de ideale oplossing voor voertuigen die zowel van verstralers als van breedstralers voorzien moeten zijn.

Multivoltage uitgerust

Net als de verstralers en de breedstralers zijn ook de combistralers van TRALERT® vaak multivoltage uitgerust. De LED bars die werken als combistraler zijn dus ook eenvoudig te gebruiken op verschillende voertuigen. Ieder voertuig heeft namelijk een andere voltage. Wanneer een lamp multivoltage is uitgerust maakt het werkt het binnen de aangegeven voltages. Dit kan zijn van 12 volt tot 24 volt maar ook van 9 volt tot 36 volt. Dit verschilt per lamp.

Een combistraler is dus de oplossing voor veel situaties. De verlichting is te gebruiken voor verschillende voertuigen door de multivoltage en ook voor verschillende doeleinden door de combinatie van breed- en verstraler. Wanneer u nog vragen heeft over de combistralers van TRALERT® kunt u altijd contact met ons opnemen.