LED verstralers en LED bars, twee fantastische toevoegingen die je op jouw vrachtwagen of bestelbus kunt monteren. De laatste tijd zie je steeds meer lichtbalken en verstralers die voorzien zijn van ingebouwde dagrijverlichting. Is dit slechts een trend of is dit de toekomst? Wat denk jij?

Wat is dagrijverlichting?

In het kort: dagrijverlichting is geen ‘reguliere’ verlichting. Dagrijverlichting gaat namelijk automatisch aan als de auto of vrachtwagen wordt gestart. Aangezien dagrijverlichting ook in lampen kan worden ingebouwd naast voertuigen, willen we nu dieper ingaan op dagrijverlichting in LED bars en LED verstralers.

Wist je dat “Standlicht” een andere term is voor “dagrijverlichting”?

Standlicht is de verlichting die kan worden geactiveerd in LED bars of LED verstralers en geeft ook bij ‘daglicht’ een lichtsignaal af. Daarom moet het lichtsignaal goed worden afgesteld om legaal op de openbare weg te gebruiken en om te voorkomen dat anderen verblind raken. Meestal wordt op de openbare weg witte dagrijverlichting gebruikt. Een nieuwe trend is echter de herintroductie van de oranje kleur, ook bekend als ‘Amber kleurig’. De amberkleurige dagrijverlichting is in praktisch alle gevallen niet goed gekeurd om als standlicht in te zetten. Of de politie hier streng op handhaaft, is niet even duidelijk. Wel kan zhet zijn dat het voertuig niet door de APK-keuring komt als de dagrijverlichting al als standaard configuratie is gemonteerd.

Het is alleen legaal om dagrijverlichting op de openbare weg te gebruiken als deze verlichting is voorzien van een ECE-R7 certificering. Als jouw LED bar of LED verstraler niet over dit certificaat beschikt (d.w.z. niet-gecertificeerde lampen), mogen ze niet worden ingeschakeld op de openbare weg.

WD-100100C
Chromen LED verstraler WD100100C

Waar vind ik dagrijverlichting in LED verstralers?

Dagrijverlichting wordt op verschillende manieren geïntegreerd in verstralers. Bij de TRALERT® Graveler-serie is de dagrijverlichting bijvoorbeeld verdeeld over vier afzonderlijke lichtbronnen. Daarentegen heeft de TRALERT® Infinity-serie twee LED-strips aan beide uiteinden van de verstraler. De DL226, een nieuwe ronde LED-autolamp-verstraler, heeft echter een LED-strip die de volledige breedte van de lamp beslaat. Met andere woorden, dagrijverlichting kan in diverse vormen en afmetingen in verlichting worden geïntegreerd.

Waar vind ik dagrijverlichting in LED bars?

Net zoals bij LED verstralers kan dagrijverlichting op verschillende manieren in een LED lichtbalk worden geïntegreerd. Fabrikanten kunnen deze LED-strip zowel over de breedte of lengte van de LED bar plaatsen. De specifieke locatie varieert per LED bar. Sommige ontwerpen hebben de LED-strip in het midden van de lamp, terwijl andere ontwerpen deze verlichtingsstrip in de ronding van de lens verwerken. Er valt niet te zeggen welke benadering ‘beter’ is dan de andere. De voorkeur voor een bepaald LED bar ontwerp verschilt natuurlijk per bedrijf of persoon.

TRALERT® LED verstralers en LED bars met dagrijverlichting modellen

Een aantal van de modellen binnen het TRALERT® assortiment die een dagrijverlichtingscomponent bevatten, worden hieronder getoond. Als je nieuwsgierig bent naar alle beschikbare verstralers en bars, raden we je aan om ons gehele assortiment te bekijken.

Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart

TRALERT® LED bars met dagrijverlichting modellen

Advies van de TRALERT® productspecialisten

Het assortiment van TRALERT® omvat een uitgebreide reeks hoogwaardige LED verlichting. We hebben oplossingen voor diverse voertuigen. Benieuwd welk LED verlichting het beste past bij jouw voertuig? Aarzel dan niet en neem contact op met onze productspecialisten. Zij staan namelijk klaar om je te assisteren bij het maken van de juiste keuze.