LED verstralers en LED bars met ingebouwde dagrijverlichting, trend of de toekomst?

LED verstralers en LED bars, twee fantastische toevoegingen die u op uw vrachtwagen of bestelbus kunt monteren. De laatste tijd ziet u steeds meer lichtbalken en verstralers die voorzien zijn van ingebouwde dagrijverlichting. Zou dit de trend zijn of is dit de toekomst denkt u?

LED verstraler en LED bar

Wat is dagrijverlichting?

In het kort: dagrijverlichting is geen ‘reguliere’ verlichting. dagrijverlichting gaat namelijk automatisch aan als de auto of vrachtwagen wordt gestart. Omdat dagrijverlichting naast vrachtwagens en auto’s ook in lampen kan worden geïntegreerd. Gaan wij graag verder in op dagrijverlichting in LED bars en LED verstralers.

Wist u dat: Standlicht een andere benaming is voor dagrijverlichting?

Standlicht is de verlichting die kan worden geactiveerd in LED bars of LED verstralers en geeft ook bij ‘daglicht’ een lichtsignaal af. Daarom dat de lichtsignaal dient zo afgesteld te zijn dat het op de openbare weg mag worden gevoerd en er geen verblinding ontstaat. In veel gevallen wordt er op de openbare weg, witte dagrijverlichting gevoerd. Een nieuwe trend is het herintreden van de oranje kleur. Een andere benaming voor de oranje kleur praktisch overal aangeduid als ‘Amber kleurig’. De amberkleurige dagrijverlichting is in praktisch alle gevallen niet goed gekeurd om als standlicht in te zetten. Of de politie hier streng op reageert weten we niet. Wel bestaat de mogelijkheid niet door de apk te komen als de dagrijverlichting reeds als standaard figuratie gemonteerd zit.

Het legaal voeren van dagrijverlichting op de openbare weg kan enkel als deze verlichting is voorzien van een ECE-R7 certificaat. Mocht uw LED bar of LED verstraler niet voorzien zijn van dit certificaat (ongecertificeerde lampen) mogen deze niet geactiveerd worden op de openbare weg.

Chromen LED verstraler
Chromen LED verstraler WD100100C

Waar wordt dagrijverlichting in een verstraler geïntegreerd?

Dagrijverlichting wordt in verstralers op verschillende plekken geïntegreerd. Bij de TRALERT® Graveler series is de dagrijverlichting verwerkt in vier onafhankelijke lichtbronnen. De TRALERT® Infinity series daarentegen bevatte twee LED strips aan beide uiteinden van de verstraler. De DL226, een nieuw ontwikkelde ronde LED autolamps verstraler, bevat daarentegen een LED strip over de gehele breedte van de lamp.  Kortom, de dagrijverlichting kan in vele vormen en maten geïntegreerd worden in verlichting.

Waar vind ik dagrijverlichting in een LED bar?

Net als bij LED verstralers kan dagrijverlichting ook op verschillende manieren in een LED lichtbalk verwerkt worden. Fabrikanten verwerken deze LED strip of over de breedte of over de lengte van de LED bar. De plaatsing hiervan is per LED bar verschillend. Sommige designs bevatten de LED strip in het midden van de lamp, Andere designs hebben deze verlichtingsstrip verwerkt in de bolling van de lens. Het is niet te zeggen of het één ‘beter’ is dan het ander. Het design LED bar dat iemand prefereert verschilt natuurlijk per bedrijf of persoon.

Voorbeeld modellen TRALERT® verstralers met dagrijverlichting.

De modellen verstralers die binnen het TRALERT® gamma een dagrijverlichtingscomponent bevatten zijn hieronder weergegeven. Als u benieuwd ben naar alle verstralers, dan adviseren wij u graag om ons dealerportaal in de gaten te houden!

Verstraler met dagrijverlichting: Graveler series


WD-80120: LED verstraler met dagrijverlichting WD-80120C: (chroom) LED verstraler met dagrijverlichting

Pluspunten

+ Keuze in wit of amber dagrijverlichting
+ ECE-R112 & ECE-R7 gecertificeerd (excl. het amber markeerlicht)
Voorzien van 3m. aansluitkabel met een Deutsch-connector
+ Perfect lichtbeeld door de combi met TIR- & RFT-lens technologie
+ Ook leverbaar in een chromen versie
+ Naast deze ronde versie biedt Tralert ook een ovale versie, The Infinity seriesBekijk product
LED verstraler met dagrijverlichting

Verstraler met dagrijverlichting: Infinity series


WD-100100: LED verstraler met dagrijverlichting WD-100100C: (chroom) LED verstraler met dagrijverlichting

Pluspunten

Keuze in wit of amber dagrijverlichting
+ ECE-R112 & ECE-R7 gecertificeerd (excl. het amber markeerlicht)
Voorzien van 3m. aansluitkabel met een Deutsch-connector
+ Perfect lichtbeeld door de combi met TIR- & RFT-lens technologie
+ Ook leverbaar in een chromen versie
+ Naast deze ronde versie biedt Tralert ook een ovale versie, The Infinity seriesBekijk product
LED verstraler met dagrijverlichting Jumbo

Voorbeeld modellen TRALERT® LED bars met dagrijverlichting.

LED bar met dagrijverlichting: Curved


 TRSW12277-20D : Curved LED lichtbalk met dagrijverlichting

Deze 300w LED bar curved met 20.000 lumen is uitermate geschikt voor het montage op uw vrachtwagen, 4×4 terreinauto en graafmachine. Tevens is deze LED bar is uitgevoerd met dagrijverlichting, deze is apart aan te sluiten. De robuuste IP68 aluminium behuizing verzekert u van een lange levensduur.

BEVAT: CE-markering, E-markeringen, ECE-R10 | 9-30v multivoltageBekijk product
LED verstraler met dagrijverlichting aan

LED bar met dagrijverlichting: Seeker


 TRSW12278-2D: LED bar met dagrijverlichting

Over de Seeker LED bar

Deze 80W led R112-verstraler met 7040 lumen is een officieel gecertifieerde verstraler. Ook de dagrijverlichting in deze lightbar is dus gewoon op de openbare weg te voeren. Tevens biedt de robuuste IP68 aluminium behuizing en polycarbonaat front u zekerheid van een lange levensduur.


Bekijk product
LED bar met dagrijverlichting strip

Laat u adviseren door de productspecialisten van TRALERT®

Het assortiment van TRALERT® beschikt over een groot aantal hoogwaardige LED verlichting. Voor verschillende voertuigen hebben we de oplossing. Benieuwd welk dynamisch knipperlicht het beste aansluit bij uw voertuig? Neem gerust eens contact op met onze productspecialisten. Zij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Op de hoogte blijven van de nieuwste trends op het gebied van LED voertuigverlichting?

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.

Truck en trailerverlichting

TRALERT®, specialist in LED voertuigverlichting

Door onze specialisatie en focus zijn wij in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers in ons vakgebied. Naast het vertegenwoordigen van diverse gerenommeerde fabrikanten voor de Europese markt produceert TRALERT® inmiddels diverse verlichtingsproducten in eigen beheer.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.