LED achterlichten zijn er in vele vormen en maten. Welk achterlicht het best past bij jouw voertuig hangt natuurlijk compleet af van smaak en montage mogelijkheden. Sommige bedrijven willen hun trailers uitrusten met ronde LED hamburger lampen omdat dit naar hun zeggen het best past en het gemakkelijkst te vervangen is qua onderdelen. Andere bedrijven zijn op hun beurt gecharmeerd van vierkante LED achterlichten. Uiteraard uitgerust met een modern dynamisch knipperlicht. Iedereen kan op hun eigen manier een vorm LED verlichting prefereren. Essentieel is uiteraard dat de achterlichten zijn voorzien van de benodigde functies.

Ronde LED achterlichten

Bij TRALERT® zeer populair, zijn de ronde LED achterlichten. Met meer dan 20 verschillende soorten en functies worden de achterlichten op menig voertuigen gemonteerd. De 140ESTIM is in ons assortiment bijvoorbeeld, breed ingezet door verschillende carrosseriebouwers. Dit komt doordat de prijs/kwaliteit verhouding van deze lamp erg aantrekkelijk is en de lamp een moderne uitstraling heeft. Nieuwe ronde LED achterlichten zijn voorzien van een dynamisch knipperlicht dat geheel over de breedte van de lamp is uitgevoerd. Dit geeft een gaaf effect wanneer deze gecombineerd is aan de D.I.M module van ons. Deze module zorgt ervoor dat de Ronde LED achterlichten synchroon knipperen. Doordat de lampen zijn uitgerust met een dynamisch knipperlicht, zorgt dit voor een zeer uniek effect. Daarnaast bevat ons assortiment de platte, 140HB serie LED Autolamps achterlichten. Dit is een zeer gemakkelijk in te bouwen plat rond achterlicht.

Vierkante LED achterlichten

Uiteraard zijn er naast ronde achterlichten ook vierkante achterlichten in ons assortiment opgenomen. Vierkante LED achterlichten worden voornamelijk op trucks gemonteerd. In veel gevallen als enkele functie, maar vaak ook dezelfde functies naast elkaar. Dit geeft een prachtig toch wel traditioneel effect. Op menig truckshows vindt je daarom ook talloze trucks met vierkante LED achterlichten. De vierkante LED achterlichten zijn bij ons in het assortiment zowel in 12v als in 24v te verkrijgen. Mocht je daarnaast een speciale configuratie willen, neem dan contact op met onze product specialisten.

Vierkante LED achterlichten vrachtwagen of trailer
Vierkante LED achterlichten vrachtwagen of trailer.

LED verlichting trailer

Voor een trailer maakt het in principe niet uit of er een LED achterlicht vierkant formaat wordt gemonteerd of eentje van een rond formaat. Bij achterlichten voor een trailer is het vooral belangrijk dat er een gevarendriehoek zichtbaar is. In veel achterlichten is deze driehoek reeds verwerkt. In het TRALERT® dealerportaal vind je uiteraard combinatie achterlichten voor trailers waarin ook de driehoeksreflector verwerkt zit. Het is hierbij niet nodig naast de LED achterlichten van jouw trailer, apart nog driehoeksreflectoren toe te voegen.

LED achterlichten TRAILER verschillende vormen
LED achterlichten trailer of vrachtwagen verschillende vormen.

LED verlichting vrachtwagen

Ook voor de vrachtwagen zijn verschillende formaten LED achterlichten in ons dealerportaal vindbaar. Met meer dan 250 verschillende achterlichten voor vrachtwagens is er altijd een passende optie voor jouw voertuig, ongeacht of het een DAF, Scania of Volvo truck betreft. Als je twijfelt over de benodigde afmetingen van de achterlichten voor je vrachtwagen, hoef je je geen zorgen te maken over het plaatsen van een driehoekige reflector aan de achterkant van je voertuig, aangezien vrachtwagens gemotoriseerd zijn. Indien nodig, neem gerust contact op met onze specialisten. Zij staan klaar om je te assisteren bij het vinden van moderne LED verlichting voor jouw vrachtwagen.