Wat is een breedstraler?

Een breedstraler (Ook wel een floodlight genoemd) is een lamp die gefocust is op het verlichten van een zo groot mogelijk oppervlak. Waar een breedstraler ideaal voor is hangt af van hoe u hem toepast. Een belangrijk kenmerk van een goede breedstraler is een hoge lichtopbrengst. Dit zorgt voor een heldere en goed verlichte omgeving. Ook staan LED breedstralers bekend om hun duurzaamheid en heeft die een lange levensduur.

Wattages breedstralers

Bij breedstralers, ook wel schijnwerpers genoemd, verwijst het wattage naar het vermogen van de lichtbron die in de schijnwerper wordt gebruikt. Het wattage geeft aan hoeveel energie de lichtbron verbruikt en heeft een directe invloed op de lichtopbrengst en de helderheid van de schijnwerper.

Over het algemeen geldt dat een hoger wattage resulteert in een hogere lichtopbrengst, wat betekent dat de schijnwerper helderder zal schijnen. In de context van verlichting is watt cruciaal om het energieverbruik van een lamp aan te duiden, wat direct verband houdt met de hoeveelheid licht die het genereert.

Multivoltage uitgerust

De meeste verlichting van TRALERT® dat als breedstraler ingezet kan worden is multivoltage uitgerust. Hierdoor is de verlichting niet gelimiteerd tot een bepaalde groep voertuigen. Elk voertuig heeft namelijk zijn eigen aansluiting. Wanneer een lamp multivoltage is uitgerust zal de lamp gewoon werken bij de verschillende voltages. De multivoltage varieert tussen de 12v en 24v maar ook van 9v tot 36v. U hoeft zich hier dus geen zorgen over te maken bij de aankoop van uw LED verlichting.