Breedstraler

Betekenis: Breedstraler

Wat is een breedstraler?

Wat is nou precies een breedstraler en waarvoor is een breedstraler ideaal? TRALERT® vertelt u alles wat u moet weten over een LED breedstraler. Bijvoorbeeld over de verschillen met een verstraler en in welke situatie die het best gebruikt kan worden. Een keuze maken tussen een breed- of een verstraler is niet nodig. Het is namelijk ook mogelijk om te kiezen voor een combistraler. Een breedstraler wordt ook wel een floodbeam genoemd.

Verschil breedstraler en verstraler

Breedstralers en verstralers zijn twee veel voorkomende soorten verlichting. Het verschil zit hem eigenlijk al in de naam. Breedstralers zijn gefocust op het verlichten van een zo groot mogelijk oppervlakte. Verstralers zijn gefocust op het verlichten in de verte. Breedstralers hebben een minder geconcentreerde lichtbundel in vergelijking met verstralers. Dit zorgt ervoor dat het licht minder ver schijnt. Een breedstraler is ideaal voor bijvoorbeeld de agrarische sector. Een onverhard stuk land moet goed zichtbaar zijn wanneer u er met een tractor overheen rijdt. Uiteraard is de verlichting in andere sectoren ook erg handig wanneer u uw omgeving goed verlicht wilt hebben.

Een LED verstraler is in veel verschillende sectoren inzetbaar. Het is ook mogelijk om een LED bar aan te schaffen die een combinatie is van beide. Dit noemt men ook wel een combistraler. Heeft u vragen over welke verlichting het beste bij u past. Neem gerust contact met ons op.

Multivoltage uitgerust

De meeste verlichting van TRALERT® dat als breedstraler ingezet kan worden is multivoltage uitgerust. Hierdoor is de verlichting niet gelimiteerd tot een bepaalde groep voertuigen. Elk voertuig heeft namelijk zijn eigen aansluiting. Wanneer een lamp multivoltage is uitgerust zal de lamp gewoon werken bij de verschillende voltages. De multivoltage varieert tussen de 12v en 24v maar ook van 9v tot 36v. U hoeft zich hier dus geen zorgen over te maken bij de aankoop van uw LED verlichting.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.