LED werklamp 12v of 24v? Welke LED werklamp is geschikt voor uw voertuig?

LED werklamp 12v of toch een LED werklamp van 24v? Afhankelijk van het type voertuig dat u heeft, zijn er verschillende LED werklampen beschikbaar. Het verschil tussen het type voltage bij werklampen wordt ingedeeld in verschillende categorieën, namelijk LED werklampen 12v, LED werklampen 24v en LED werklampen multivoltage. Voltage staat ook wel bekend als een elektronische spanning. Een elektrische spanning kan veroorzaakt worden door verschillende oorzaken, namelijk een elektrisch veld, een elektrische geleider die dwars ten opzichten van een magnetisch veld beweegt, een batterij of een oplaadbare batterij. De spanning van elektriciteit wordt aangegeven door de hoeveelheid volts dat door het circuit van een apparaat stroomt. Onderstaande blog zal meer duidelijkheid creëren welk type werklampen geschikt zijn voor bepaalde voertuigen.

Uitgelichte werklamp

LED werklamp 12v

Sinds de rally in Dakar zien we een toename in gebruik van de LED werklampen voor autovoertuigen. Dit heeft alles te maken met de goede kwaliteit van de TRALERT® LED werklampen 12v. Onze LED verlichting is namelijk te gebruiken bij zware weersomstandigheden. Dit maakt de hoge kwaliteit LED verlichting van TRALERT® een betrouwbare partner, ook wanneer het weer u slecht gezind is. Kleine voertuigen waar de LED werklampen 12v op gemonteerd kunnen worden zijn bestelwagens, aanhangers en aanhangwagens.

LED werklampen 12v voertuigen

LED werklamp 24v

LED werklampen 24v zijn werklampen die geschikt zijn voor de zwaardere typen voertuigen. Hierbij kan gedacht worden aan voertuigen als trucks, trailers en grote aanhangers. Bij het starten van deze voertuigen komt er een zwaardere elektrische spanning vrij dan bij kleine voertuigen. Wanneer u een groter voertuig tot uw beschikking heeft, dan raden wij u aan om minimaal LED werklampen te monteren die 12-24v bestendig zijn. Zo weet u zeker dat de LED werklampen de hoeveelheid elektrische spanning aan kunnen.

LED werklampen 24v voertuigen

LED werklamp multivoltage

Naast LED werklampen op de spanningsniveaus 12 volt en 24 volt, beschikt het assortiment van TRALERT® over LED werklampen die beschikken over een voltage spanning van 9-36v. Deze LED werklampen hebben als voordeel dat zij ook piekspanningen kunnen weerstaan. Bij het starten van het voertuig kan er een krachtig elektrische spanning ontstaan, waardoor de spanning tijdelijk ver boven de 24v uitkomt. De multivoltage LED werklampen zijn in staat om deze klap op te vangen, waar werklampen met een lager voltage spanningsniveau in zo’n situatie kapot kunnen gaan. Wij raden daarom aan om bij grote voertuigen altijd te kiezen voor multivoltage werklampen.

LED werklamp 12v voertuigen multivoltage

High voltage LED werklampen

De vierde categorie LED werklampen die we in dit artikel bespreken is de categorie LED werklampen high voltage. De werklampen uit deze categorie kunnen een elektrische spanning verdragen tot wel 110 volt. Dit maakt deze categorie tot de krachtigste werklampen uit het TRALERT® assortiment. In tegenstelling tot de LED werklamp 12v kan deze LED werklamp gemonteerd worden op voertuigen met een hoog voltage, zoals bijvoorbeeld de heftruck.

LED werklamp 12v voertuigen high voltage

Meer weten over welke LED werklampen geschikt zijn voor uw voertuigen?

Wilt u meer weten over welke LED werklampen het meest geschikt zijn voor uw voertuigen? Bij TRALERT® heeft u vijf dagen per week technische deskundigen tot uw beschikking die maar al te graag uw vragen over LED verlichting willen beantwoorden.

Op de hoogte blijven van de nieuwste trends op het gebied van LED voertuigverlichting?

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.

Truck en trailerverlichting

TRALERT®, specialist in LED voertuigverlichting

Door onze specialisatie en focus zijn wij in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers in ons vakgebied. Naast het vertegenwoordigen van diverse gerenommeerde fabrikanten voor de Europese markt produceert TRALERT® inmiddels diverse verlichtingsproducten in eigen beheer.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.