IP67

Betekenis: IP67

Wat is een IP certificering?

IP” staat voor: International Protection Rating. Nu de naam duidelijk is, is het al iets gemakkelijker te begrijpen. Met andere woorden, het laat zien hoe goed elektronische producten zoals smartwatches, smartphones en LED verlichting zijn beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals water en stof. De IP-afkorting wordt gevolgd door een twee cijferig nummer dat het beschermingstype van het product aangeeft. Hieronder lees je onder andere meer over IP67 en andere certificeringen.

IP67: Dompeldicht

Op zoek naar een apparaat waarmee je zorgeloos door het stof of een regenbui kunt gaan? Dan raden we aan om een ​​apparaat aan te schaffen met minimaal een IP67-certificaat. Kies je voor een IP67 product, dan weet je zeker dat deze volledig water- en stofdicht is. IP67-producten worden ook wel ‘onderwater producten’ genoemd. Dit betekent dat ze tot een diepte van 1 meter in het water tot 30 minuten kunnen overleven. Steeds meer producten zijn meer dan dit niveau waterbestendigheid.

Is IP67 Waterdicht?

De IP-code is als volgt geconfigureerd: Het eerste cijfer (6) staat voor “bescherming tegen het binnenkomen van bijvoorbeeld water”. Hoe hoger het getal (op een schaal van 1 tot 6), hoe beter de bescherming. Dit geldt voor stof, vuil, gereedschap, aanrakingen, etc. Het cijfer 6 betekent volledig stofdicht. Het tweede cijfer (7) staat voor “bescherming tegen vocht”. Nogmaals, hoe hoger het getal (op een schaal van 1 tot 8), hoe beter de bescherming.

wat zijn veel voorkomende IP waardes?

Waarde(s) die veel voorkomen zijn waarde(s) zoals bijvoorbeeld: IP65, (IP67) deze behuizingen zijn bestand tegen waterstralen. In de praktijk is dit bijvoorbeeld een waterslang waarmee je de de tuin gaat besproeien. De opperste beschermingsgraad is IP68 en is drukwaterdicht, deze is dus geschikt voor het gebruik onder water. IP69K biedt dus bescherming tegen de penetratie van stof, bescherming tegen zeer hoge kleur temperaturen en zeer hoge druk (bij water bijvoorbeeld), waardoor producten met deze certificering ideaal gebruik kunnen worden in omstandigheden waarbij apparatuur zorgvuldig moet worden ontsmet. TRALERT® heeft een ruim assortiment met IP producten bijvoorbeeld onze LED hamburgerlamp.

ip67

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.