LED werklamp landbouw: LED werklampen voor uw trekker of tractor

LED werklampen zijn er in alle soorten en maten. Dit maakt deze categorie aan LED verlichting geschikt voor verschillende soorten voertuigen. Zo zijn er ook specifieke LED werklampen voor landbouwmachines, trekkers en tractoren. Wanneer u lange dagen maakt, dan komt het waarschijnlijk regelmatig voor dat u werkt voor zonsopgang of na zonsondergang. Goede LED verlichting is dan essentieel bij het uitvoeren van uw werkzaamheden.

LED werklamp landbouw

LED werklamp landbouw: een toename in gebruik

De afgelopen jaren is de toename van LED werklampen in de landbouw aanzienlijk gestegen. Logisch, vinden wij bij TRALERT®. Zo hebben LED werklampen aardig wat voordelen als we het bijvoorbeeld vergelijken met de traditionele halogeen werkverlichting. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar de behuizing van de LED werklampen voor de landbouw, dan valt het op dat de werkverlichting in de meeste gevallen voorzien is van een sterke aluminium behuizing. Het grootste voordeel hiervan is dat de lampen hierdoor wel tegen een stootje kunnen. Dit in tegenstelling tot de traditionele halogeen werkverlichting of goedkope LED werklampen. Naast de behuizing van de lampen beschikt de LED werklamp landbouw ook over een hogere lichtopbrengst en een lager stroomverbruik.

APK-keuring LED werklampen landbouw

Wanneer u LED werklampen aansluit op uw tractor of trekker, dan gelden hier andere regels dan wanneer u deze aansluit op een truck, trailer of aanhanger. Een tractor kent namelijk geen APK keuring en daarnaast rijden de trekkers meestal op eigen terrein of land. Echter, hebben ook bestuurders van tractoren of landbouwvoertuigen zich te houden aan de officiële wet en regelgeving. Zo moet een tractor verplicht voorzien zijn van dimlichten, stadslichten, richtingaanwijzers, achterlichten, remlichten en een linker buitenspiegel. Daarnaast moet elke trekker aan de achterzijde twee of vier niet-driehoekige rode retro-reflectoren gemonteerd hebben. Verder moeten de landbouwvoertuigen worden voorzien van een geel zwaai- of knipperlicht wanneer het voertuig breder is dan 2,60m of wanneer werkzaamheden worden uitvoert op of langs de openbare weg.

Zoals bovenstaand te lezen zijn LED werklampen landbouw geen verplicht onderdeel van de verlichtingsset. Sterker nog, het is niet toegestaan om LED werklampen te gebruiken op de openbare weg. Deze mogen alleen gebruikt worden tijdens werkzaamheden of op eigen terrein.

Het vervangen van halogeen werkverlichting op uw trekker of tractor

Het vervangen van halogeen verlichting voor LED verlichting is zeer gemakkelijk door de verschillende connectoren die TRALERT® kan leveren bij aankoop van de verlichting. De meeste werklampen van TRALERT® zijn standaard voorzien van een Deutsch-connector. Hierdoor is het vervangen van de LED lampen een fluitje van een cent. U hoeft slechts de oude verlichting af te koppelen en de nieuwe verlichting aan te sluiten.

LED werklampen trekker: welke verlichting heb ik nodig?

Om goed voorbereid de donkere dagen te kunnen trotseren, zouden wij de volgende uitrusting aan willen bevelen. In deze uitrusting is rekening gehouden met verschillende soorten verlichting, welke gemonteerd kunnen worden op verschillende plekken op de tractor.

LED werklamp landbouw

LED werklampen trekker voor op de cabine

Wanneer u in het donker werkt, dan is het natuurlijk wel van belang om te kunnen zien wat er voor u gebeurt. Om er zeker van te zijn dat het wegdek ook in het donker goed verlicht is, stellen we voor om hier twee krachtige LED werklampen te plaatsen met een smalle lichtbundel. Hierdoor heeft u goed zicht over een grotere afstand. De LED werklamp die hier uitstekend voor geschikt is, is de LED werklamp TRSW12275FB. De LED werklamp beschikt over de nieuwste Reflector Facing Technology. Deze technologie zorgt voor een efficiënte lichtspreiding, waardoor strooilicht niet aan de orde is. Doordat de Philips LED’s in tegengestelde richting zijn geplaatst wordt een zeer gerichte lichtstraal gecreëerd op deze LED werklamp landbouw.

LED werklampen achterop de cabine

Naast de voorkant van de landbouwmachine moet ook de achterzijde voorzien worden van krachtig licht. We zouden u aan willen raden om hier gebruik te maken van twee LED werklampen die een stralingshoek hebben van 60+ graden. Hierdoor is niet alleen de trekker goed verlicht, maar ook de aangekoppelde machines. De landbouw LED werklampen die we hiervoor aanraden zijn de WR-1317 en de TRSW12274FB. Deze werklampen zijn beide afgebeeld in de bovenstaande afbeelding. De WR-1317 is R23 gecertificeerd, waardoor de werklamp ook als achteruitrijlicht gebruikt kan worden.

Naast werklampen is het wettelijk verplicht om een goede set LED achterlichten op uw voertuig te monteren. Zoals u hierboven heeft kunnen lezen moet het voertuig voorzien zijn van ten minste richtingaanwijzers, achterlichten en remlichten. Een goed combinatie LED achterlicht is de 140ESTIM. Net zoals de afgebeelde LED werklampen landbouw, behoren deze achterlichten tot één van de meest verkochte producten in het TRALERT® assortiment.

LED werklampen trekker: voor- en zijkanten

Om ervoor te zorgen dat de omgeving rondom het landbouwvoertuig goed verlicht is, zou u nog een LED werklamp kunnen plaatsen aan de beide zijkanten van het voertuig. Wij raden aan om LED werklamp te kiezen die minimaal een stralingsbreedte heeft van 60+ graden. Een sterke LED werklamp voor landbouwvoertuigen is de TRA303P0403. Deze werklamp beschikt over Epistar LED’s met een helder witte lichtuitstraling.

Vrijblijvend advies van onze technische specialisten

Heeft u na het lezen van de bovenstaande blog vragen over welke LED werklampen het beste aansluiten bij uw agrarische voertuig? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.

Op de hoogte blijven van de nieuwste trends op het gebied van LED voertuigverlichting?

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.

Truck en trailerverlichting

TRALERT®, specialist in LED voertuigverlichting

Door onze specialisatie en focus zijn wij in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers in ons vakgebied. Naast het vertegenwoordigen van diverse gerenommeerde fabrikanten voor de Europese markt produceert TRALERT® inmiddels diverse verlichtingsproducten in eigen beheer.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.