LED werklamp met magneet? De voor- en nadelen!

Bij het uitkiezen van een nieuwe (oplaadbare) LED werklamp kan het zijn dat u een LED werklamp met magneet overweegt. Erg begrijpelijk, gezien u een stuk flexibeler bent in het plaatsen en instellen van de lichtbron op uw voertuig. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van LED werlampen met een magneet? TRALERT® helpt u graag op weg naar de beste verlichting.

Voordelen van magnetische LED werklampen

Een oplaadbare LED werklamp met magneet heeft significante voordelen ten opzichte van  LED werklampen zonder magneet. Als allereerst te benoemen: de plaatsingsvrijheid. Een traditionele LED werklamp wordt met een statief aan/op de carrosserie van een voertuig gemonteerd doormiddel van schroeven. Door een ‘vaste montage’ is de werklamp lastig(er) te verplaatsen. Een LED werklamp met magneet (voet) kent in ditgeval een grotere bewegingsvrijheid. Nog een voordeel van een oplaadbare LED werklamp met magneet, is de onafhankelijkheid van spanning.

In veel gevallen moet er bij de aankoop van een LED werklamp rekening worden gehouden met de hoogte van de spanning. Een LED werklamp die 12v ondersteund, kan niet aangesloten worden op de spanning van een vrachtwagen (24v). De interne componenten en bijbehorende weerstanden zijn namelijk hier niet op ingesteld. Bij een LED werklamp met magneet en accu, hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. De spanning van uw voertuig wordt namelijk niet geraadpleegd.

LED werklamp met Magneet

Nadelen van magnetische LED werklampen

Uiteraard zijn er ook nadelen aan LED werklampen met magneten. Zo zijn mobiele LED werklampen in de meeste gevallen minder krachtig dan traditionele LED werklampen. Ten grondslag hieraan is de minder hoge lumen output van de verlichting.

Met een accu is het noodzaak consessies te maken in lichtsterkte/aantal uren licht. Hierom hebben in de meeste gevallen LED werklampen met een magneet en een accu, minder lichtsterkte dan degene die direct op de spanning van vrachtwagens/auto’s worden gemonteerd.

LED werklampen zonder accu maar met magneetvoet, zijn voorzien van een krulsnoer die via de 12v aansluiting (sigarettenaansluiting) stroomtoevoer krijgt. Dit zal u dus vanuit uw kabine via het raam naar de desbetreffende plek op uw voertuig moeten spannen. Dit kan onhandig zijn of in winterdagen onprettig.

Losse magneetvoet bij traditionele LED werklampen?

Als tussenoplossing voor onze bestaande klanten, bieden wij in veel gevallen ook een losse magneetvoet aan bij onze LED werklampen. Hierbij is het mogelijk een LED werklamp die van origine niet is voorzien van een magneetvoet, toch met een magneetvoet te laten werken. Doordat veel van onze verlichting is uitgerust met de waterdichte Deutsch-Connector, is het mogelijk deze LED werklampen te voorzien van 12v geschikte krulsnoerkabels. Uiteraard kunnen wij u ook ondersteunen in het assembleren van de juiste kabel (aansluiting). Hiervoor vragen wij u contact op te nemen met onze specialisten.

Magneetvoet voor LED werklamp

TRSW12010MG: Magneet voor LED werklampen. Praktisch toepasbaar op alle TRALERT® werklampen. Eenvoudig te monteren door bestaande schroefbevestiging te verwisselen met de magneet(voet).

Bekijk product
MAGNEET LED werklamp

Op de hoogte blijven van de nieuwste trends op het gebied van LED voertuigverlichting?

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.

Truck en trailerverlichting

TRALERT®, specialist in LED voertuigverlichting

Door onze specialisatie en focus zijn wij in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers in ons vakgebied. Naast het vertegenwoordigen van diverse gerenommeerde fabrikanten voor de Europese markt produceert TRALERT® inmiddels diverse verlichtingsproducten in eigen beheer.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.