Bij het kiezen van een nieuwe (oplaadbare) LED werklamp is het mogelijk dat je een model met een magneet overweegt. Dat is begrijpelijk, omdat je dan meer flexibiliteit hebt bij het plaatsen en richten van de lamp op je voertuig. Maar wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van LED werklampen met een magneet? TRALERT® staat klaar om je te helpen bij het vinden van de beste verlichtingsoplossing.

Voordelen van LED werklampen met magneet

Een oplaadbare LED werklamp met magneet biedt aanzienlijke voordelen in vergelijking met werklampen zonder magneet. Het eerste opvallende voordeel is de vrijheid van plaatsing. Traditionele LED-werklampen worden op het voertuig gemonteerd met een statief en schroeven, wat resulteert in een vaste positie en beperkte verplaatsbaarheid. Met een LED-werklamp met magneetvoet heb je daarentegen meer bewegingsvrijheid. Een ander voordeel van een oplaadbare LED werklamp met magneet is de onafhankelijkheid van een stroombron.

Bij het kopen van een LED werklamp is het vaak belangrijk om de juiste spanning in overweging te nemen. Een LED werklamp die geschikt is voor 12V kan niet worden aangesloten op een 24V stroomsysteem van bijvoorbeeld een vrachtwagen. Dit komt doordat de interne componenten en weerstanden niet geschikt zijn voor deze hogere spanning. Bij een LED werklamp met magneet en accu is dit geen zorg. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over de spanning van jouw voertuig, omdat deze lampen niet afhankelijk zijn van de voertuigspanning.

Nadelen van LED werklampen met magneet

Uiteraard zitten er ook nadelen aan een LED werklamp met magneet. Zo zijn mobiele LED werklampen in de meeste gevallen minder krachtig dan traditionele LED werklampen. Ten grondslag hieraan is de minder hoge lumen output van de verlichting.

Met een accu is het noodzaak consessies te maken in lichtsterkte/aantal uren licht. Hierom hebben in de meeste gevallen LED werklampen met magneet en een accu minder lichtsterkte dan degene die direct op de spanning van vrachtwagens/auto’s worden gemonteerd.

LED werklampen zonder accu maar met een magneetvoet hebben vaak een krulsnoer dat via de 12V aansluiting (sigarettenaansluiting) stroom ontvangt. Dit snoer moet je dan vanuit de cabine door het raam naar de juiste plek op het voertuig leiden. Dit kan onhandig zijn, vooral tijdens winterse dagen.

Losse magneetvoet bij traditionele LED werklampen?

Als tussenoplossing voor onze bestaande klanten, bieden wij in veel gevallen ook een losse magneetvoet aan bij onze LED werklampen. Hierbij is het mogelijk een LED werklamp zonder magneet toch met een magneetvoet te laten werken. Doordat veel van onze verlichting is uitgerust met de waterdichte Deutsch-Connector, is het mogelijk deze LED werklampen te voorzien van 12v geschikte krulsnoerkabels. Uiteraard kunnen wij u ook ondersteunen in het assembleren van de juiste kabel (aansluiting). Hiervoor vragen wij je contact op te nemen met onze specialisten.

Magneetvoet voor LED werklamp

TRSW12010MG: Magneet voor LED werklampen. Praktisch toepasbaar op alle TRALERT® werklampen. Eenvoudig te monteren door bestaande schroefbevestiging te verwisselen met de magneet(voet).

Bekijk product
MAGNEET LED werklamp

Vragen? Neem contact op!

De specialisten van TRALERT® helpen je graag bij het beantwoorden van jouw vragen over bijvoorbeeld de LED werklamp met magneet.