Wat is achteruitrijlicht?

Een essentieel onderdeel op uw voertuig is het achteruitrijlicht. Deze speciale achterlichten zijn een niet te missen ondersteuningslicht voor uw voertuig. Andere weggebruikers worden erop geattendeerd dat u naar achteren rijdt of gaat rijden. Dit zorgt voor een duidelijkere en overzichtelijkere situatie voor het gehele verkeer. Achterlichten zijn te herkennen aan de witte lichtkleur die zij uitstralen. Wat veel mensen niet weten is dat achterlichten, net als dimlicht, stadslicht en groot licht, ook een gele lichtkleur mogen uitstralen.

Is achteruitrijlicht verplicht?

Het is momenteel verplicht om minimaal één achteruitrijlicht te hebben als uw voertuig na 31 december 1997 geproduceerd is. Meerdere achteruitrijlichten zijn ook toegestaan. Voor vrachtwagens en aanhangers zijn de regels iets anders. Indien uw vrachtwagen of aanhanger langer is dan zes meter, dan is het verplicht om twee achteruitrijlichten te hebben. Aanhangers tot 750 kg zijn niet verplicht een achteruitrijlicht te hebben. Wanneer u deze wel heeft maar de werking niet goed is, kunt u ook niet beboet worden door de politie. Deze regels gelden niet alleen in Nederland, maar in geheel Europa.

Multivoltage

De achteruitrijlampen van TRALERT® zijn in multivoltage van 12 tot 32 volt verkrijgbaar. Zo is de verlichting voor elk voertuig en elke situatie geschikt. Er is dus altijd een achteruitrijlicht te verkrijgen die past bij uw voertuig.

Achteruitrijlichten van TRALERT®

Bij TRALERT® zijn er veel verschillende soorten en maten achteruitrijlichten verkrijgbaar. Uiteraard zijn alle lampen in ons assortiment voorzien van een E-markering en een CE-markering. Doordat niet alle voertuigen standaard uitgerust zijn met achteruitrijlichten, zijn er ook losse achterlichten verkrijgbaar in ons assortiment. Daarnaast zijn er ook complete achterlichten te vinden in het assortiment van TRALERT®. Dit zijn achterlichten waar alle benodigde verlichting in zit. Het voordeel hiervan is dat u maar één lamp hoeft te monteren in plaats van allerlei verschillende.