RFT lenstechniek

Betekenis: RFT lenstechniek

RFT lenstechniek is de spiegelreflector die u terug kunt vinden in enkele LED werklampen van TRALERT®. Deze lenstechniek is onderdeel van de secundaire optische elementen die zorgen voor een ander (verbeterd) lichtbeeld. Andere optische elementen van een werklamp zijn reflectoren, optiek met totale interne reflectie (TIR) en diffusoren. U kunt verschillende secundaire optische elementen vinden per soort verlichting. Puur gericht op wat uw vraag is voor het gewenste lichtbeeld, kunt u verlichting kiezen. Zo kunt u met secundaire optische elementen extra licht opvangen, de lichtintensiteit versterken of het doeloppervlak aanpassen. Hierbij moet u denken aan de lichtbundel vervagen of verscherpen. Mede kunt u met de lens of glas de kleuruniformiteit veranderen.

Reflect facing technology lens, hoe werkt dit?

Bij een RFT lens wordt er in de werklamp een indirect lichtbeeld gebruikt om uw werkterrein evenredig te verlichten. Door de horizontale plaatsing van LED’s en het lichtbeeld via de spiegelreflector te bepalen, ontstaat er een egaal verdeelde lichtstraal zonder strooilicht. Deze egale verdeling kan enkel ontstaan door een lens met reflectiespiegels. Het verschil tussen een spiegelreflectie lens en een directe lens hebben wij beschreven in de blog: “Directe lens vs indirecte lens, welk effect heeft dit voor uw werkverlichting.”

Waar vindt u de RFT lenstechniek het meeste terug?

U vindt de RFT lens voornamelijk terug in breed stralende werklampen. Bovendien worden in jargon deze lampen ook wel breedstralers genoemd. De functie van deze lampen is het verlichten van werkterreinen in de breedte. Dit het liefst zonder extra oplichtende plekken, om zo dicht mogelijk bij een daglicht ervaring te komen. Ter illustratie; dit is anders dan werklampen die voorzien zijn van bijvoorbeeld een spot beam. Deze dienen één bepaald punt extra te verlichten. Vandaar de naam “spot”, direct vertaald “punt”. Plekken waar u de RFT lens niet gaat terugvinden, zijn achterlichten of markeringslichten. De reden hiervoor is de lichtfunctie. Bij markeringslichten gaat het logischerwijs om ‘gezien’ worden. In tegenstelling tot de functie van werkverlichting, waarbij het vooral draait om uitstralen. Daarom dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende lenstechnieken om uw werkomgeving zo optimaal mogelijk te kunnen verlichten.

In het kort:

Een RFT lens zorgt voor een gelijk lichtbeeld en ontstaat door een LED-lens combinatie waarbij de spiegellens het uitgaande licht verdeelt. Bent u op zoek naar verlichting die gebruik maakt van deze lenstechniek? Bekijkt u dan de modellen: TRSW12274FB, TRSW12028FB en de bekende werklamp TRSW12275FB op ons dealerportaal. Bij deze breedstralers kunt u de RFT lens terugvinden en een egaal goed lichtbeeld verwachten.

Heeft u nog vragen omtrent verlichting of het passende lichtbeeld op uw machines, neem dan contact op met ons! Wij helpen u graag met het homogeen afstellen van uw verlichtingsopstelling.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.