Wat is side reflecting technology?

Op de vraag wat side reflecting technology precies is zou je ook kunnen vragen wat de RFT lenstechniek is. De technologie zorgt voor een ander en verbeterd lichtbeeld. Per soort verlichting zijn er ook andere optische elementen te vinden. Dit heeft te maken wat het doel van de verlichting is. Er zijn veel opties mogelijk zoals het vervagen van de lichtbundel of juist verscherpen. De lens van een lamp bepaald veel over het daadwerkelijke licht. Bij de side reflecting technology wordt er gebruik gemaakt van indirect licht. Het doel hiervan is om het werkterrein evenredig van licht te voorzien. De egale verdeling is mogelijk door de reflectie techniek te gebruiken.

Het verschil tussen indirect en direct licht is dat bij direct licht de LED’s rechtstreeks op het te belichten oppervlak schijnen. Direct licht vind je terug bij werklampen die één specifieke plek moeten verlichten. Dit is dus eigenlijk het tegenovergestelde doel wanneer het vergeleken wordt met de RFT lenstechniek. Simpel uitgelegd bepaald de lens veel over het licht en is het één niet beter dan het ander. Het heeft gewoon te maken met het doel waarvoor de lamp dient. Wanneer je vragen hebt over welke verlichting het beste in jouw situatie tot zijn recht komt kun je gerust contact met ons opnemen.

Waar bij TRALERT®?

Bij verschillende producten van TRALERT® kun je de side reflecting technologie terugvinden. Het meest wordt het gebruikt bij de LED werklampen van TRALERT®. En dan vooral bij de breedstralers. Een breedstraler heeft het doel om de directe omgeving van veel licht te voorzien. Het doel is om de werkplek homogeen te verlichten. Er mogen eigenlijk geen plekken meer verlicht zijn dan andere. Je zult de techniek niet terugvinden bij lampen die als doel hebben gezien te worden. Hiervoor zijn er namelijk andere lenzen. Deze heeft als doel een gewenst lichtbeeld uit te stralen.