Wat is RVS?

RVS is de afkorting voor roestvaststaal. Heel simpel gezegd is RVS dus metaal dat bestand is tegen roest van buitenaf. Maar RVS is niet altijd volledig roestvrij. Het kan namelijk zijn dat roestvaststaal voorzien is van een laagje roest. Deze laag wordt ook wel de oxide laag genoemd. Deze oxide laag is echter niet te zien. “Normaal” roest herkent je natuurlijk aan de bruine kleur op staal. Maar waarvoor dient die oxide laag dan? Gek genoeg zorgt het dunne laagje roest voor meer bescherming tegen roest. Wanneer het dunne laagje beschadigd is, kan die zichzelf weer herstellen. Dit zorgt ervoor dat het staal altijd beschermd is voor roest van buitenaf. Veel mensen zeggen dat RVS staat voor roestvrijstaal, maar dat is dus niet waar. Roestvaststaal is door de oxide laag niet volledig roestvrij. De juiste betekenis is dus roestvaststaal. Voor RVS geldt dat er verschillende gradaties zijn. Echt RVS is eenvoudig te herkennen, het is namelijk niet magnetisch.

Waarom roestvaststaal?

Waarom wordt er tegenwoordig steeds meer gebruik gemaakt van roestvaststaal? Het brengt simpelweg meerdere voordelen met zich mee. Het grootste en meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk dat het materiaal bestand is tegen roest van buitenaf. Maar dat is zeker niet het enige voordeel. RVS is namelijk in veel situaties inzetbaar. Daarnaast is het ook uitermate geschikt voor het leveren van maatwerk. Iets wat voor TRALERT® ook erg belangrijk is.

RVS bij TRALERT®

Roestvaststaal wordt bij verschillende producten van TRALERT® toegepast. Roest vrij staal kun je vooral terugvinden in de bouten en steuntjes bij LED werklampen. Zorg er altijd voor dat je een laagje vet, zoals kopervet, tussen de beugel en de bout en het aluminium van de lamp. Wanneer je dit doet voorkom je oxidatie. Door gebruik te maken van dit materiaal weet je niet alleen zeker dat de uitstraling van de lamp hetzelfde blijft, maar het zorgt er ook voor dat de bevestiging eenvoudig blijft.