List Blocks Filters Arrow left Arrow right Close
TRALERT® specialisten

Heb je een vraag of wil je je laten adviseren over LED voertuigverlichting? Neem dan contact op met onze LED specialisten, we helpen je graag!

+31(0)316 – 372 346

 info@tralert.nl

Derde remlicht

 • Vandaag besteld, morgen opbouwen
 • Officieel gecertificeerde remlichten
 • Meerdere maten beschikbaar
 • modellen met 5 jaar garantie
1 - 24 van 39 Resultaten
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Volg je bestelling met track & trace
Uit voorraad geleverd vanuit Duiven (NL)
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart

Derde remlicht LED

Op deze pagina staat alles wat je moet weten over een 3e remlicht LED, derde remlicht opbouw camper, derde remlicht caravan verplicht en derde remlicht camper.

Het 3e remlicht is niet meer weg te denken en wordt gebruikt op een veelheid aan voertuigen. Tralert® levert de universele strip derde remlicht LED die geschikt zijn voor 12v en 24v. De kabel lengte kan variëren van 0,40 meter tot wel 3,8 meter lang. Deze lichten kunnen geleverd worden als opbouw of inbouw en zijn natuurlijk voorzien van de juiste keurmerken en EMC ontstoring. Ook voor derde remlicht opbouw camper bent u bij Tralert® op het juiste adres. Het derde remlicht LED is een aanvulling op de bestaande remlichten en is altijd hoger gepositioneerd. Hierdoor is het beter in het zicht gepositioneerd zodat het overige verkeer snel en duidelijk geïnformeerd wordt en daardoor tijdig zijn snelheid kan aanpassen op het remmende voertuig. Dit draagt bij aan de veiligheid van de bestuurder en mede weggebruikers. Niet alleen personenauto's hebben een 3e remlicht LED, Ook andere voertuigen als campers en aanhangers zijn er tegenwoordig mee uitgerust.

Is een derde remlicht verplicht?

Een derde remlicht S3 en S4 is verplicht voor M1 en N1 voertuigen met een bouwjaar na 30 september 2001. De M categorie zijn personenauto’s en bussen, motorvoertuigen op vier of meer wielen, ontworpen en gebouwd voor het vervoer van personen aldus het RDW. De N categorie zijn bedrijfsauto’s, motorvoertuigen op vier of meer wielen, ontworpen en gebouwd voor het vervoer van goederen aldus het RDW. Voor deze groepen is het dus verplicht om een derde remlicht te hebben, mits deze voertuigen na 30 september 2001 geproduceerd zijn. De toegestane maximum massa is voor de APK leidend voor het wel of niet verplicht voeren van een 3e remlicht. Heeft u een voertuig die ouder is als 30 september 2001 dan is een derde remlicht nog niet verplicht. Het antwoord op de vraag 'is derde remlicht caravan verplicht?' hangt dus grotendeels af van het bouwjaar. Landbouwvoertuigen zijn dus niet verplicht een derde remlicht te hebben. Denk hierbij aan tractoren, bonenplukkers, etc.

Wanneer geen derde remlicht verplicht bij N1 voertuigen?

N1 voertuigen die een open laadgedeelte hebben hoeven geen derde remlicht te voeren, dit zijn voertuigen die ingericht zijn als:

 • Takelwagen
 • Chassiscabina
 • Hoogwerker
 • Containercarrier
 • Voor vervoer voertuigen
 • Voor vervoer boten
 • Afneembare bovenbouw
 • Kipper
 • Neerklapbare zijschotten
 • Open laadvloer
 • Voertuig met haak arm

Voor deze voertuigen is het dus niet verplicht om een derde remlicht te hebben. Mocht u dit toch willen op dit soort voertuigen is het wel toegestaan mits deze tussen de andere remlichten bovenin geplaatst wordt.

 

led-derde-remlicht

 

Derde remlicht LED APK

Voor de APK bij personenwagens dient het derde achterlicht te werken wanneer uw auto na 20 september 2001 in gebruik is genomen. Mocht deze niet werken, zal de auto niet afgemeld worden bij het RDW. Het 3e remlicht dient dus eerst vervangen te moeten worden voordat de auto goedgekeurd wordt. Alle weggebruikers die verplicht zijn een derde remlicht te hebben riskeren een boete van 90 euro wanneer deze defect is. Als u aangehouden wordt door de politie kunnen zij ook vragen om deze ter plaatse te vervangen waardoor u een boete ontloopt. Het is dus verstandig om een reserve in de auto te hebben liggen.

Derde remlicht opbouw camper

Voor 3e remlicht opbouw van een camper bent u bij Tralert® op het juiste adres. Wij kunnen u voorzien van kwalitatieve 3e remlicht opbouw en bijpassende verlichting voor uw camper/caravan. Tevens zijn deze ook erg makkelijk te monteren met de handleiding die is bijgeleverd. Met het vervangen van een remlicht met opbouw moet u wel goed op de afmetingen letten. Niet elk derde remlicht past op de opbouw van uw camper/caravan.

Waarom kiezen voor Tralert ®?

Onze producten zijn altijd van hoge kwaliteit en worden altijd getest bij productie. Daarnaast heeft Tralert® een snelle levering, voor 15:00 uur besteld is morgen in huis. 90%. van ons assortiment is direct leverbaar. Ook biedt Tralert een lange garantie termijn op de producten. Dit gaat van 2 jaar tot zelfs lifetime garantie.

Nog geen dealer van Tralert ®?

Door partner te worden van Tralert geniet u van vele voordelen. Na inschrijving heeft u toegang tot een hoog kwaliteit compleet assortiment tegen scherpe prijzen. Daarnaast bieden wij u als partner ondersteuning op het gebied van marketing én verkoopactiviteiten.

 

Veelgestelde vragen

Is een 3e remlicht led verplicht?

Dit is verplicht voor M1 en N1 voertuigen.

Hoe snel kan een remlicht worden geleverd?

Voor 15:00 besteld is de volgende dag in huis. Doordat wij 95% van ons gehele assortiment op voorraad hebben liggen kunnen wij u de volgende dag leveren! Mocht dit niet het geval zijn staat dir bij het product vermeld.

Hoe sluit ik een derde remlicht aan?

Deze zijn eenvoudig aan te sluiten op uw bestaande voertuig met meegeleverde kabel. Komt u er niet uit? Vraag het onze technische dienst!

 

Bekijk het volledige remlicht assortiment

Checkmark Close Warning Close