List Blocks Filters Arrow left Arrow right Close
TRALERT® specialisten

Heb je een vraag of wil je je laten adviseren over LED voertuigverlichting? Neem dan contact op met onze LED specialisten, we helpen je graag!

+31(0)316 – 372 346

 info@tralert.nl

Mistlicht

  • Veilig rijden met gecertificeerde mistlichten
  • Inbouw/opbouw en verschillende formaten
  • Kies jouw gewenste aansluiting
  • Plug-en-play multifunctionele modellen
1 - 24 van 61 Resultaten
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Volg je bestelling met track & trace
Uit voorraad geleverd vanuit Duiven (NL)
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart

led-mistlichten

 

Waarom LED Mistlicht?

Mist is een gevaarlijke weersomstandigheid voor u (en al helemaal zonder fatsoenlijke mistlampen). Erg vanzelfsprekend gezien kun je minder ver kijken en hebt daardoor minder tijd voor een reactie. Als je zicht bij dichte mist of sneeuwval minder is dan 50 meter, mag je je LED mistlicht aanzetten voor beter zicht voor andere auto's. In dit soort situaties is het verstandig je snelheid laag te houden en de afstand tot uw voorganger voldoende. TRALERT® kent een ruim assortiment verlichting waaronder uiteraard LED mistlicht. Deze lampen zijn universeel toepasbaar voor uw trailers, vrachtwagens en aanhangers buiten of binnen de bebouwde kom. Niet zeker of u er eentje nodig heeft op uw aanhanger? Wij leggen uit in dit artikel. Ook zijn er uiteraard mistlichten voor landbouw voertuigen beschikbaar bij ons in het dealerportaal.

Vormen LED mistlicht

In ons assortiment vindt u allerlei verschillende vormen LED mistlampen. Bent u opzoek naar een mistachterlicht rond, of juist een mistachterlicht vierkant, in beide gevallen kunt u bij ons assortiment goed uit de voeten. Wij begrijpen uiteraard dat mistlichten passend moeten zijn bij de overige verlichting die u op uw voertuig heeft gemonteerd, vandaar ons breed assortiment.

LED mistachterlicht rond

Ronde mistlampen zijn erg in trek. Vaak worden de ronde modellen mistlichten in combinatie met hamburgerlampen gemonteerd. Dit komt doordat een standaard hamburgerlamp niet voorzien is van een mistlamp. Hierdoor is het noodzakelijk deze verlichting zelf aan uw configuratie achterlichten toe te voegen. Bij TRALERT® zijn zowel LED mistachterlicht rond met neon ring beschikbaar, maar uiteraard ook de bekende enkel functie ronde mistlichten.

LED Mist achterlicht vierkant

Naast de ronde mistlichten in ons assortiment, kunt u ook vierkante LED mist achterlichten vinden. Wederom zijn deze beschikbaar met Neon-ring als zonder. Vierkante mistlichten worden vooral op aanhangers gemonteerd die al voorzien zijn van vierkante verlichting.

Achterlamp met LED mistlicht

Uiteraard zijn er naast vormen ook combinatie achterlichten waar een mistlamp in is verwerkt, beschikbaar bij TRALERT®. Bij de categorie combinatie achterlichten zijn verschillende modellen beschikbaar die meer dan één functie bevatten. Achterlampen met geïntegreerde mistlichten zijn vaak een gemakkelijke keuze gezien deze meer dan één functie bevatten.

Mistlampen zijn een vast onderdeel van uw achterlichten

Bij slecht zicht door mist of stof, is het voeren van een mistlicht dus verplicht vanaf 50 meter. Mocht uw zicht verbeteren en dit groot licht niet meer nodig zijn, dim dan deze mistlampen. Bij minder zicht dan 200 meter wordt het gebruik van mistlampen aan de voorkant, afgeraden. Mistlampen van TRALERT®, Fristom en LED Autolamps, zijn allen E-gekeurd en mogen op de openbare weg worden gevoerd. Zo helpen ze u en andere weggebruikers met beter zicht.

Al meer dan 15 jaar uw voertuig verlichting specialist!

Tralert® is al meer dan 15 jaar uw voertuig verlichting specialist in dichte mist. Sinds de oprichting in 2005 heeft het bedrijf zijn producten steeds verder doorontwikkeld. Zo hebben de ontwikkelingen rondom LED verlichting niet bepaald stilgestaan. Ons team aan technische deskundigen is voortdurend bezig met het testen en ontwikkelen van de mistlampen verwerkt in LED achterlichten. Als Europees importeur van uitsluitend LED verlichting is TRALERT® onderscheidend met een zeer compleet assortiment van hoge kwaliteit, een uitstekende service en vakkundige technische ondersteuning.

De voordelen van LED verlichting - mistlichten

LED verlichting waaronder de TRALERT® mistlichten, zijn zeer populair en dat is niet voor niets. LED mistlichten geven uw voertuig een licht. Bovendien verbruiken LED mistlichten minder energie in vergelijking met halogeen mistlichten. Hierdoor worden ze minder warm en vergroot de duurzaamheid. De levensduur is daarom veel langer dan die van conventionele mistverlichting.

Mistlicht LED veiligheid

Uw LED mistlicht dient voor extra veiligheid in het verkeer. Wanneer het zicht slecht is zal de LED mistlicht voor extra veiligheid voor u en uw medeweggebruikers zorgen. Andere weggebruikers kunnen u namelijk beter zien waardoor er beter geanticipeerd kan worden op de opkomende situatie. Door mist LED verlichting worden er ongelukken voorkomen in het verkeer.

LED mistlicht aan de voorzijde van uw auto, mag dat?

Wanneer het zicht minder is dan tweehonderd meter mag u gebruik maken van mistlichten aan de voorzijde. Mist voorlichten zijn echter niet verplicht om te hebben.Om dit in te schatten kunt u in de bebouwde kom op de lantaarnpalen letten. Deze staan namelijk meestal op een afstand van 50 meter uit elkaar. Buiten de bebouwde kom kunt u naar de hectometerpaaltjes kijken. Deze staan namelijk op een afstand van honderd meter uit elkaar.

Boetes voor een defect mistlamp

Als uw autoverlichting defect is of niet goed te zien is kunt beboet worden door de politie. Deze bedragen gaan van minimaal 90 euro tot maximaal 140 euro. Wanneer u mistlichten voert terwijl er goed zicht is zult u een boete krijgen van 140 euro. Bij een defect mistlicht zit de boete tussen 90 en 140 euro. Het licht hierbij aan de plaats van staande houding, binnen of buiten de bebouwde kom.

Waarom mag ik mijn mistlicht niet altijd aan hebben?

LED mistlicht staat bekend om zijn felheid. Deze lichten zijn namelijk veel feller dan de andere lampen. De reden hiervoor is dat de lamp extra goed te zien moet zijn bij slecht zicht. De normale verlichting is dan niet goed genoeg te zien waardoor er ongelukken kunnen ontstaan. Wanneer de mistlichten bij goed zicht worden gebruikt zal dit voor verwarring en irritaties zorgen bij mede weggebruikers, omdat dit licht erg fel in iemands ogen kan schijnen. Tevens zult u ook beboet kunnen worden wanneer de mistlichten worden gebruikt bij goed zicht.

 

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de levering van LED mistlicht?

95% van het gehele assortiment is uit voorraad leverbaar. Hierdoor kunnen wij bij bestelling voor 15:00 u de achterlichten de volgende dag bij u leveren!

Welk mistlicht is geschikt voor mijn voertuig/aanhangwagen?

Om te bepalen welk achterlicht het beste past bij u en uw voertuig is het van belang te bepalen aan welke aansluiting en voltage het LED achterlicht moet voldoen. Wanneer u dit weet kunt u naar ons assortiment gaan en uit veel verschillende lampen kiezen.

Welke functies zitten er op de LED mistlicht?

Er zijn veel soorten en maten van mistlichten en combinatie achterlichten. Functies die een achterlicht kan bevatten: achteruitrij-, rem-, (dynamisch)knipper- en mistlicht.

Checkmark Close Warning Close