List Blocks Filters Arrow left Arrow right Close
TRALERT® specialisten

Heb je een vraag of wil je je laten adviseren over LED voertuigverlichting? Neem dan contact op met onze LED specialisten, we helpen je graag!

+31(0)316 – 372 346

 info@tralert.nl

Auto LED verstralers

1 - 23 van 23 Resultaten
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Volg je bestelling met track & trace
Uit voorraad geleverd vanuit Duiven (NL)
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart

Meer licht nodig? Dan zijn LED verstralers een perfecte toevoeging voor uw auto. Verstralers geven niet alleen een beter beeld, het voegt ook echt iets toe aan de uitstraling van uw voertuig. TRALERT® heeft een prachtig assortiment aan LED verstralers met de benodigde keurmerken en garanties.

Regels voor verstralers op uw auto

Er is veel onduidelijkheid over de regels van het gebruik van verstralers op een auto op de openbare weg. Het heeft allemaal te maken met de ECE-R112 certificering. Wanneer een verstraler ECE-R112 gecertificeerd is mag deze gebruikt worden als grootlicht. Dan dient de lamp te voldoen aan de regels die het grote licht met zich meebrengen.

Groot licht mag niet worden gebruikt wanneer er andere voertuigen tegemoetkomen. Ook mag groot licht niet worden gebruikt als u achter een ander voertuig zit. Uiteraard mag het alleen gebruikt worden in het donker. Wanneer u voor een ander voertuig rijdt en er geen tegenligger aankomt mag u wel gewoon groot licht voeren. Seinen met groot licht is ook niet toegestaan. Wanneer u dit toch doet riskeert u een boete. 

Verdere keurmerken

Naast het ECE-R112 keurmerk zijn er nog een aantal belangrijke certificeringen waar u rekening mee moet houden bij de aankoop van uw voertuigverlichting. De twee belangrijkste keurmerken zijn het CE keurmerk en het ECE-R10 certificaat. Het CE keurmerk is binnen Europa verplicht op verschillende productgroepen. LED voertuigverlichting valt onder één van deze productgroepen. Het keurmerk geeft aan dat het product aan alle Europese wetten en regelgevingen voldoet. Let hierbij wel goed op dat het wel een echt CE keurmerk is. Er bestaat namelijk ook een Chinese variant van het CE keurmerk, deze staat voor Chinese Export. De logo's zijn bijna hetzelfde maar hebben wel een hele andere betekenis. De verschillen in de logo's zijn te zien aan de afstand tussen beide letters en het streepje van de E. Het officiële keurmerk heeft de letters verder uit elkaar en is het streepje van de korter. Voor meer informatie verwijs ik u naar ons blog over wat is een CE keurmerk. Naast het CE keurmerk is het ook van belang dat de lamp ECE-R10 gecertificeerd is. Het kan nog wel eens voorkomen dat bij het aansluiten van LED verlichting op een voertuig andere apparaten in de buurt beginnen te storen. Dit kan worden verholpen door verlichting aan te schaffen die ECE-R10 gecertificeerd is. Deze lampen zijn namelijk getest op storingen. U kunt er zeker van zijn dat u geen storende apparaten krijgt wanneer uw lamp ECE-R10 gecertificeerd is. Daarnaast geeft het certificaat ook aan dat de lamp zelf niet gevoelig is voor eventuele storingen. Wilt u meer informatie hierover, lees dan ons blog over het storen van de radio.

Halogeen tegenover LED

LED brengt in vergelijking met halogeen licht enorm veel voordelen met zich mee. Halogeen licht verliest namelijk veel energie aan warmte. Dit is bij LED verlichting niet aan de orde. Verder is LED verlichting beter bestand tegen piekspanningen, gaat het veel efficiënter om met de energie en gaat de verlichting veel langer mee. Wilt u meer informatie over het verschil tussen beide verlichtingen. Lees dan onze blog over de verschillen tussen Halogeen en LED.

Checkmark Close Warning Close