List Blocks Filters Arrow left Arrow right Close
TRALERT® specialisten

Heb je een vraag of wil je je laten adviseren over LED voertuigverlichting? Neem dan contact op met onze LED specialisten, we helpen je graag!

+31(0)316 – 372 346

 info@tralert.nl

Aanhanger reflectoren

Geen resultaten

Ga naar onze home page.

Witte reflectoren voorzijde aanhanger

Aan de voorzijde van het voertuig bent u verplicht om twee witte reflectoren te plaatsen. De verplichte kleur van de reflectoren aan de voorzijde is wit en het aantal te plaatsen reflectoren is twee. Daarnaast is het van belang dat de vorm van de witte reflectoren op aanhanger niet driehoekig is, omdat deze vorm van reflectoren alleen op de achterzijde van de aanhanger mogen.

Bij het monteren van witte reflectoren op uw voertuig is het volgende van belang. De installatie hoogte van de reflectoren aan de voorkant moet minimaal 250mm zijn en maximaal 900mm (met uitzondering van de 1500mm). De verdeling tussen te twee reflectoren moet minimaal 600mm zijn en maximaal 1500mm. Bij aanhangers van 1300mm geldt een minimum van 400mm.

Ambergele reflectoren aanhanger

De ambergele reflectoren voor de zijkant van de aanhanger zijn verplicht voor alle trailers en aanhangers. De aanhanger moet minimaal voorzien zijn van één ambergele reflector per zijkant. Elke aanhanger heeft dus minimaal twee ambergele reflectoren. Deze moet u in de middelste 30% van het oppervlak plaatsen. De verplichte kleur van reflectoren aan de zijkant is oranje/geel.

Bij het monteren van amberkleurige reflectoren op aanhanger is het van belang het volgende in acht te nemen. De installatie hoogte van de reflectoren aan de zijkant moet minimaal 250mm zijn en maximaal 900mm (met uitzondering van de 1500mm). Wat betreft de verdeling tussen de verschillende reflectoren is het van belang dat er niet meer dan 3 meter tussen de reflectoren zit. Wanneer u een groter voertuig heeft, dan is het in sommige gevallen noodzakelijk om meerdere reflectoren aan de zijkant te plaatsen.

Rode reflectoren achterzijde

Aan de achterkant van de aanhanger is het verplicht om twee rode reflectoren te plaatsen. Deze moeten geplaatst worden op een minimale hoogte van 350mm en maximaal 1500mm. Wanneer er twee achterlichten zijn geplaatst dan geldt er een uitzondering van 2100mm. Bij het monteren van extra achterlichten geldt een installatie hoogte van 600mm boven de verplichte achterlichten.

Bij de verdeling aan de achterzijde geldt het volgende. De reflectoren mogen maximaal 400mm vanaf het verste punt van de breedte van het voertuig geplaatst worden. Dit geldt niet voor de extra achterlichten. Er moet minimaal 600mm tussen de twee achterlichten. Verder geldt dat wanneer het voertuig kleiner is dan 1300mm, een minimum van 400mm.

Eenvoudig te bevestigen

De reflectoren van TRALERT® zijn op twee verschillende manieren te monteren. De eerste manier is door gebruik te maken van een 3m plakstrip. De reflectoren die op uw aanhanger geplakt moeten worden zijn voorzien van een stevige 3m plakstrip. U hoeft zich geen zorgen te maken dat de strip loslaat. De andere manier is door middel van schroefbevestiging. Alle niet driehoekige reflectoren kunnen ook met twee schroeven worden bevestigt. In de reflector zitten gaten zodat de bevestiging erg makkelijk gaat.

Is een retroreflector hetzelfde als een normale reflector?

Niet elke reflector is een retroreflector. Een retroreflector is een type reflector dat er voor zorgt dat het licht weerkaatst wordt in de richting waar het vandaan kwam. Reflectoren voor in het verkeer zijn altijd retroreflectoren. Wanneer een voertuig licht schijnt op een reflector zal dat licht wel weer in dezelfde richting terug moeten worden gekaatst, anders is de reflector nog steeds niet zichtbaar. Een retroreflector zorgt er dus voor dat u goed zichtbaar bent.

Alle reflectoren van TRALERT® zijn retroreflectoren. Deze zijn dus geschikt om deel te nemen in het verkeer.

TRALERT®, uw leverancier op het gebied van LED voertuigverlichting

Als specialist op het gebied van LED verlichting helpen wij u graag bij het vinden van de juiste verlichting. Sinds de oprichting in 2005 hebben wij ons sterk gefocust op het produceren en distribueren van hoge kwaliteit LED verlichting voor voertuigen. Reflectoren is één van deze categorieën uit het assortiment. Samen met ons uitgebreide dealerkanaal willen wij u als klant ondersteunen bij het gehele proces. Van de tekentafel tot aanschaf van verlichting.

Wanneer worden mijn reflectoren geleverd?

TRALERT® heeft 90% van haar producten op voorraad. Hierdoor kunnen wij op de dag van de bestelling verzenden. Als u uw reflectoren voor 15:00 uur besteld heeft u ze waarschijnlijk de volgende dag al in huis.

Verlichting aanhanger

Naast de reflectoren die verplicht zijn op een aanhanger is verlichting natuurlijk ook verplicht. Iedere aanhanger moet minimaal voorzien zijn van twee achterlichten en twee richtingaanwijzers. De richtingaanwijzers kunnen ook mee knipperende breedtelichten of markeringslichten zijn. Daarnaast moet de aanhanger ook voorzien zijn van twee remlichten en minimaal één mistlicht. Wanneer u een grote aanhanger heeft zal deze ook twee stadslichten hebben. Dit geldt voor aanhangers breder dan 1,60 meter. Als laatste moet de aanhanger, net als ieder ander voertuig, voorzien zijn van kentekenverlichting.

TRALERT® heeft een ruim assortiment. U kunt bij TRALERT® uw hele aanhanger op het gebied van verlichting voorzien. Bekijk hier ons assortiment aan LED aanhanger verlichting.

Wanneer u nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Checkmark Close Warning Close