List Blocks Filters Arrow left Arrow right Close
TRALERT® specialisten

Heb je een vraag of wil je je laten adviseren over LED voertuigverlichting? Neem dan contact op met onze LED specialisten, we helpen je graag!

+31(0)316 – 372 346

 info@tralert.nl

Remlicht

  • Vandaag besteld, morgen in de werkplaats
  • Officieel gecertificeerde LED remlichten
  • Kies jouw gewenste aansluiting
  • Plug-en-play modellen
1 - 24 van 40 Resultaten
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Volg je bestelling met track & trace
Uit voorraad geleverd vanuit Duiven (NL)
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart

led-remlichten

 

LED remlicht

Het LED remlicht, ook wel derde stoplicht genoemd, is vaak een onderdeel van een achterlicht en zijn meestal geïntegreerd in het LED achterlicht. Daarnaast levert Tralert® vele verschillende mogelijkheden van een 3eremlamp. Deze 3e remlamp is uitgevoerd in LED en wordt aan de achterzijde midden op het vlak gemonteerd.

Een remlamp is altijd een rood signaallicht welke zichtbaar oplicht dus gaat branden op het moment dat de rem in werking treedt. Hierdoor kan het verkeer achter het voertuig of getrokken voertuig gewaarschuwd worden dat hun voorligger remt. Tijdig remmen en anticiperen in het verkeer kan ongelukken voorkomen.

Het 3e remlicht

Door het voertuig te voorzien van een derde remlicht worden de achterliggers gewaarschuwd. Een derde remlicht van Tralert® voldoet uiteraard aan alle Europese eisen. Het derde remlicht is van hoge kwaliteit en kan op ieder voertuig worden toegepast zoals de auto, vrachtwagen, truck, camper, caravan, aanhangwagen of ander voertuig. Het is zeer eenvoudig derde remverlichting te monteren op een vlakke, eventueel licht gebogen, ondergrond. Een derde remlicht is verkrijgbaar in 12 volt of 24 volt maar wordt meestal multivoltage geleverd dus werkend op zowel 12V en 24V. De garantietermijnen variëren van 2 jaar tot zelfs 5 jaar.

Diverse series derde LED remverlichting

Tralert® levert het meest brede assortiment van universele derde remverlichting, voorzien van de LED techniek en direct leverbaar uit ons magazijn. Voor 15.00 uur bestellen is in de regel de volgende dag leveren. De derde remlichten zijn in verschillende afmetingen en vormen leverbaar. Een LED remlicht is altijd een combinatie van achterlicht en remlicht. Indien de remfunctie wordt geactiveerd dan gaat het achterlicht feller branden en wordt de medeweggebruiker er op gewezen dat er een verandering optreed in de verkeerssituatie. Tralert® levert derde remverlichting in verschillende varianten voor zowel de opbouw als eventueel inbouw. Voor opbouwsituaties worden de opbouw montagehouder of opbouw behuizingen meegeleverd in de zwarte kleur, witte of chromen kleur. Bij inbouwsituaties worden er rubber strip meegeleverd waardoor er een optimale afdichting gerealiseerd wordt. De kabellengte is 50 cm of, indien gewenst en op aanvraag kan de kabellengte worden aangepast. Uiteraard zijn de 3e remlampen ECE goedgekeurd en op ieder voertuig te gebruiken

Wanneer is een derde remlamp verplicht en niet verplicht?

Vanaf 30 september 2001 is een derde remlicht verplicht en is dit een onderdeel van de APK keuring. Is het bouwjaar van de auto, caravan, vrachtwagen, camper voor 2001 dan is het derde remlicht niet verplicht.

Wanneer is het derde remlicht niet verplicht?

Bij personenauto’s van voor 1-10-2001 en lichte bedrijfsauto’s voor 1-1-2013 is een derde remlicht niet verplicht. Bij montage moet wel aan de verplichte plaatsingseisen worden voldaan. Op een driewielig motorrijtuig en een aanhangwagen is een derde remlicht niet verplicht. Wanneer er toch een derde remlamp wordt geplaatst dan moet dit gedaan worden volgens de plaatsingseisen die gelden in de plaatsingseisen in artikel 5 van de RDW en APK.

Bij plaatsing van derde remlampen dient deze gecentreerd te zijn in het middenvlak boven de verplichte remverlichting met een maximale afwijking 15 cm. Als dit niet mogelijk is, dan dienen er twee aanvullende remlichten symmetrisch te worden geplaatst en niet binnen 0,15 meter van het middenlangsvlak. Onder middenlangsvlak wordt bedoeld het gedeelte precies tussen de twee standaard remlichten in. Als het derde remlicht niet verplicht is volgens de hiervoor genoemde eisen maar men wil wel een extra remlicht plaatsen dan dient men altijd rekening te houden met de hiervoor vermelde plaatsingseisen (zie art.5.2.51 uit het APK handboek).

 

Checkmark Close Warning Close