List Blocks Filters Arrow left Arrow right Close
TRALERT® specialisten

Heb je een vraag of wil je je laten adviseren over LED voertuigverlichting? Neem dan contact op met onze LED specialisten, we helpen je graag!

+31(0)316 – 372 346

 info@tralert.nl

Amber reflector

1 - 13 van 13 Resultaten
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Volg je bestelling met track & trace
Uit voorraad geleverd vanuit Duiven (NL)
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart

Reflectoren zijn bedoeld om u als weggebruiker beter zichtbaar te maken in het verkeer. Een reflector zelf geeft geen licht, een reflector weerkaatst het licht in dezelfde richting. Er zijn verschillende kleuren en vormen reflectoren. Naast een oranje (amber) reflector zijn er ook witte en rode beschikbaar. Er is een ronde oranje reflector maar ook een rechthoekige. Op sommige voertuigen, bijvoorbeeld een aanhangwagen, zijn reflectoren verplicht.

Waarom zou ik reflectoren moeten hebben?

Het is voor u en uw medeweggebruikers erg belangrijk om reflectoren op uw voertuig te hebben. Retroreflectoren dragen enorm bij aan de veiligheid in het verkeer. Door gebruik te maken van reflectoren bent u namelijk goed zichtbaar. De retroreflector weerkaatst licht in exact dezelfde richting.

Wat is het verschil tussen een amber en een oranje reflector?

Een oranje reflector wordt ook wel een amber reflector genoemd. Amber is namelijk een ander woord voor oranje. Amber komt uit het Engels en betekent in het Nederlands barnsteen. Barnsteen heeft van nature een oranje kleur. Amber is dus gewoon hetzelfde als oranje maar het wordt gebruikt als vaktaal.

Wat is het verschil tussen een retroreflector en een normale reflector?

Een reflector weerkaatst licht. Een retroreflector is een soort reflector die ervoor zorgt dat het licht ook in een bepaalde richting wordt teruggekaatst. Namelijk exact dezelfde richting als waar het licht vandaan kwam. In het verkeer is dit erg belangrijk omdat u daarom erg goed zichtbaar bent voor uw medeweggebruikers.

Verschillende vormen oranje reflectoren

TRALERT® heeft twee vormen oranje reflectoren in het assortiment. TRALERT® heeft een ronde oranje reflector en een rechthoekige oranje reflector. Elke vorm heeft twee varianten. Alle vormen zijn namelijk op twee verschillende manieren te monteren.

 

Amber reflectoren

 

Manieren om uw reflector aan uw voortuig te monteren

Zoals eerder naar voren gekomen zijn er twee verschillende manieren om een oranje reflector aan uw voertuig of aanhangwagen te bevestigen. De eerste optie is een reflector met een 3m-plakstrip. Deze is eenvoudig te monteren, de reflector dient namelijk op het voertuig geplakt te worden. De tweede optie is een reflector met schroefbevestiging. De reflectoren zijn voorzien van gaten waardoor de reflector aan de hand van twee schroeven bevestigt kan worden aan het voertuig of aanhangwagen.

Is een oranje reflector verplicht op mijn aanhangwagen?

Een oranje reflector is verplicht op een aanhangwagen. Wanneer u met aan aanhangwagen rijdt dient u aan verschillende regels te voldoen. Eén van die regels heeft betrekking op de reflectoren. Uw aanhangwagen moet namelijk voorzien zijn van rode reflectoren op de achterzijde, witte reflectoren aan de voorzijde en minimaal één oranje reflector per zijkant.

Oranje reflector kopen

Als u op zoek bent naar oranje reflectoren bent u bij TRALERT® aan het juiste adres. TRALERT® is al jarenlang specialist op het gebied van LED voertuigverlichting. Door de uitbreiding van het assortiment is het ook mogelijk om producten als reflectoren bij TRALERT® aan te schaffen. Als u vragen heeft over één van de producten kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wanneer wordt mijn oranje reflector geleverd?

TRALERT® levert de meeste producten uit voorraad. Wanneer u voor 15:00 uur bestelt zal het diezelfde dag nog verstuurd worden. Dit houdt in dat wanneer u voor 15:00 uur bestelt u uw bestelling vaak de volgende dag al in huis heeft.

Naast de amber reflectoren heeft TRALERT® ook nog andere reflectoren in het assortiment.

Checkmark Close Warning Close