List Blocks Filters Arrow left Arrow right Close
TRALERT® specialisten

Heb je een vraag of wil je je laten adviseren over LED voertuigverlichting? Neem dan contact op met onze LED specialisten, we helpen je graag!

+31(0)316 – 372 346

 info@tralert.nl

Blue spot werklamp

1 - 9 van 9 Resultaten
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Volg je bestelling met track & trace
Uit voorraad geleverd vanuit Duiven (NL)
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart

Een blue spot is essentieel voor op de werkvloer. Wanneer er heftrucks of reachtrucks binnen uw bedrijf rondrijden zult u met blue spots moeten werken. Dit om de veiligheid van al uw medewerkers en bezoekers te kunnen waarborgen. Een blue spot op een heftruck of reachtruck zorgt ervoor dat het voertuig goed zichtbaar is en dat een medewerker of bezoeker hem aan kan zien komen. De blue spot is ideaal om te zien in welke richting de heftruck rijdt en of de chauffeur jou dus kan zien. Ook is het handig in gangpaden, is de blue spot ineens zichtbaar weet een voorbijganger dat er een heftruck uit het gangpad kan komen.

 

Blue spot werklamp

 

Waarom een blue spot op een heftruck?

Een blue spot is essentieel op een heftruck om de veiligheid van alle mensen op de werkvloer te waarborgen. De kans op ongelukken wordt significant kleiner wanneer een bedrijf gebruikt maakt van blue spots. De lamp zorgt er namelijk voor dat alle mensen op de werkvloer goed kunnen zien of er een heftruck of reachtruck aankomt. Vooral wanneer er een heftruck uit een gangpad of om de hoek komt. Wanneer een heftruck of reachtruck uit een gangpad of om de hoek komt is die in eerste instantie niet zichtbaar. Door de blue spot die achter het voertuig brand is al eerder te zien dat er iets aankomt. Dit zal ongelukken voorkomen.

Naast dat het helpt wanneer een heftruck niet zichtbaar is kan het ook helpen bij het inschatten van de richting van de heftruck. De blue spot is toch een soort verlengde van de heftruck. Soms is het moeilijk in te schatten in welke richting een heftruck of reachtruck rijdt. Door de blauwe stip op de grond is het makkelijker om dit in te schatten.

Naast de veiligheid van de voetgangers op de werkvloer kan de blue spot er ook voor zorgen dat er minder schade gereden wordt. Voetgangers hebben een laag tempo, andere heftrucks of andere voertuigen gaan al sneller. Zij moeten bij gangpaden of om hoeken zeker gewaarschuwd worden of er een ander voertuig aan dreigt te komen. Een heftruck heeft natuurlijk meer tijd nodig om tot stilstand te komen in vergelijking met een voetganger. De blauwe stip voorkomt dus ook aanrijdingen tussen twee voertuigen.

Gebeuren er veel ongelukken met heftrucks?

Een heftruck kan erg gevaarlijk zijn. Het is niet voor niks dat je een certificaat nodig hebt om op een heftruck te mogen rijden. En dan nog gebeuren er jaarlijks veel ongelukken. Gemiddeld zijn er 126 ernstige ongevallen waar een heftruck bij betrokken is. 36 van die ongevallen zijn met blijvend letsel. Gemiddeld zijn er ieder jaar 4 dodelijke slachtoffers als het gaat om ongevallen met een heftruck. Het is dus niet voor niets dat er verschillende opties zijn om de veiligheid te verbeteren. De blue spot is één van de opties. De lamp kan in veel gevallen ongevallen, met de bijbehorende gevolgen, voorkomen.

Montage van een blue spot

Een blue spot is zeer eenvoudig te monteren op een heftruck of reachtruck. De blauwe lamp dient aan de achterzijde van het voertuig gemonteerd te worden. Hoe schuin de lamp moet komen te hangen is afhankelijk van de situatie. De positie van de montage beïnvloed uiteraard de positie van de stip op de grond. De stip dient een aantal meter achter het voertuig zichtbaar te zijn. Wanneer het licht te dicht op de heftruck zichtbaar is zal de blue spot te laat zichtbaar zijn. De afstand mag ook niet te groot zijn, dit kan namelijk ook gevaren met zich meebrengen.

Meer opties om veiligheid te verbeteren

Naast de blue spot zijn er uiteraard ook nog andere verlichtingen die bijdragen aan de veiligheid op de werkvloer. Een mogelijke vervanger van de blue spot is de blue arrow. Deze lamp toont geen stip op de grond maar een pijl. In sommige situatie kan dit handiger zijn maar dit is niet altijd het geval. Nog een andere optie voor de blauwe stip is de red semi-circle lamp. Deze lamp toont, zoals de naam al doet vermoeden, een halve cirkel op de grond achter de heftruck of reachtruck.

Een andere mogelijkheid die niet als vervanging telt is de red line safety lamp. Deze lamp is namelijk bedoeld voor de zijkanten van de heftruck. Door deze lijn kun je als voorbijganger dus niet zien of er een heftruck om de hoek komt. Het staat dus los van de blue spot en is dus geen andere optie voor. Uiteraard draagt ook deze lamp bij aan de veiligheid op de werkvloer. Deze lamp zorgt er namelijk voor dat mensen gepast afstand houden. Benieuwd naar ons gehele assortiment veiligheidswerklampen?

Veelgestelde vragen

Waarom een blue spot van TRALERT®?

TRALERT® is al jaren de specialist als het gaat om LED voertuigverlichting. TRALERT® biedt een ruim assortiment zodat iedereen zijn of haar gewenste oplossing kan vinden. Wanneer u vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen. Er staat een technisch team klaar op al uw vragen te beantwoorden.

Wanneer kan ik mijn blue spot verwachten?

TRALERT® levert de meeste producten vanuit voorraad. Hierdoor kunnen wij snel leveren. Als u voor 15:00 uur besteld zullen wij de meeste producten diezelfde dag nog versturen. U kunt er dan vanuit gaan dat u het de volgende dag al in huis heeft.

Wilt u meer informatie over de blue spot? Neem gerust contact met ons op of lees onze blog over de blauwe lamp op een heftruck.

Checkmark Close Warning Close