Wat is een superseal AMP connector?

Om verlichting te laten werken is er elektriciteit nodig. Deze elektriciteit komt niet zomaar bij een lamp terecht. Er zal een verbinding van voertuig tot lamp moeten zijn. Deze verbindingen kunnen tot stand komen door connectoren. Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten connectoren te verkrijgen. De deutsch connector is tegenwoordig een veel gebruikte aansluiting binnen de automotive branche. Een andere connector is de superseal AMP connector. Deze connector brengt vele voordelen met zich mee door zijn hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. Zo is de hij volledig waterdicht en bestand tegen agressieve omgevingscondities als ozon, zout, benzine, diesel, remvloeistof en motorolie. Daarnaast is de connector bestand tegen temperaturen van -40°C tot +125°C. Zo zal de verlichting altijd blijven werken in welke omstandigheid dan ook.

Hoe monteer je een superseal AMP connector?

Het monteren van een AMP connector gaat vrij eenvoudig. Als eerste stap dient u de kabels te strippen. Het is hierbij van belang dat de kabels niet te lang gestript zijn. 5mm is in dit geval de juiste afmeting. Een striptang is een handige tool om hierbij te gebruiken. Voor de afdichting van de superseal AMP connector wordt een rubber gebruikt. Schuif deze over de draad heen. Dit zorgt ervoor dat er geen water aan de achterkant van de stekker kan komen. Schuif als laatst de contacten in het stekkerhuis totdat ze vast klikken en druk vervolgens het rode lock mechanisme aan. Wanneer u de connector goed heeft aangesloten zal deze jaren lang mee gaan. De superseal AMP connector zal geen vocht binnen laten, waardoor er geen oxidatie zal optreden. Geen oxidatie betekend een goede geleiding van de stroom.

Connectoren van TRALERT®

In het assortiment van TRALERT® zijn er verschillende soorten aansluitingen te vinden. Zo zijn er verschillende connectoren, kabelbomen, stekkers / adapters en bajonet systemen te vinden. Bent u opzoek naar een aansluiting maar twijfelt u over de juiste? Neem contact op met TRALERT® en wij helpen u verder.