Wat is een Female deutsch connector?

In de verlichtingsbranche van voertuigen is de female Deutsch connector een veel gebruikte aansluiting. De connector wordt gebruikt bij allerlei soorten verlichting, bijvoorbeeld bij: LED bars, LED verstralers en LED achterlichten ect. Een female Deutsch connector (ook wel jack genoemd) heeft een midden geleider met een gat erin om de mannelijke stekker in te kunnen steken. De connector staan bekend om hun betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en aansluitgemak. Het is bestand tegen temperaturen van 55 °C tot 125 °C. De connector is ook waterdicht (IP68).

Verschillende soorten connectoren

Er zijn twee verschillende type Deutsch connectoren. Naast de female Deutsch connector bestaat er ook een male Deutsch connector. De male Deutsch connector (ook wel stekker genoemd) heeft een massieve pin als midden geleider. Een female Deutsch connector (ook wel jack genoemd) heeft een midden geleider met een gat erin om de mannelijke stekker in te kunnen steken. 

Verschillende soorten aansluitingen

Naast de male en female versies zijn er ook connectoren verkrijgbaar met verschillende aansluitingen. Zo is er altijd een aansluiting beschikbaar voor je LED verlichting. Hieronder staan de verschillende soorten opgesomd:

  • 2-Pins male/female
  • 3-Pins male/female
  • 4-Pins male/female
  • 6-Pins male/female
  • 8-Pins male/female
  • 12-Pins male/female

Aansluiting female deutsch connector

Het aansluiten van de connectoren gaat vrij eenvoudig. Het is belangrijk om te zorgen dat de optionele krimpkous over de kabel wordt geschoven. Eerst klein daarna groot. Strip de beide kabels ongeveer 5 millimeter. Daarna plaats je de busjes in de bek van de tang. Je plaats dan de kabel in het klemmende deel van de busje. Zorg er voor dat de mantel van de kabel in het achterste gedeelte van het busje geplaatst wordt, zodat het busje ook aan de mantel wordt vastgezet. Druk de busjes met kabel aan de achterkant door het rubber in de connector totdat de voorkant van de busjes op gelijke hoogte zijn met de voorkant van de connector. Plaats de groene wig aan de voorkant in de connector en druk deze stevig aan. Optioneel is de connector extra af te dichten met de krimpkous.

Female Deutsch connector