Wat is een kabelboom?

Een kabelboom wordt vaak gebruikt binnen de verlichtingsbranche. Ook bij TRALERT® werken we dagelijks met kabelbomen, maar wat is dit nou precies? Wanneer een lamp verschillende functies heeft (bijvoorbeeld een achterlicht) dan heeft deze ook verschillende soorten kabels om alle functies in de lamp te laten werken. Om het aansluiten van zo’n lamp makkelijker te maken zijn er kabelbomen ontwikkeld. Bij een kabelboom zijn alle verschillende kabels bij elkaar verzameld waar één connector aan is vastgemaakt. Hierdoor hoef je alleen maar één connector aan te sluiten en niet alle verschillende kabels van de lamp. Vaak zit er om de verzameling kabels een behuizing die ervoor zorgt dat de kabels waterbestendig (IP69K) zijn.

Verschillende soorten kabelbomen

Om het aansluiten van allerlei verschillende lampen nog makkelijker en efficiënter te maken zijn er verschillende soorten kabelbomen ontwikkeld. Het verschil zit hem in de aansluiting/connector van de lamp. Doordat voertuigen een andere aansluiting kunnen hebben, zijn er verschillende kabelbomen ontwikkeld waardoor er voor elk probleem een oplossing is. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende kabelbomen met allerlei verschillende connectoren verkrijgbaar.

Kabelboom bij tralert®

Bij TRALERT® hebben we veel verschillende soorten kabelbomen beschikbaar. We hebben namelijk losse kabelbomen maar ook lampen inclusief kabelbomen beschikbaar. De losse kabelbomen zijn in verschillende lengtes en verschillende aansluitingen beschikbaar. Zo is er voor iedereen de juiste kabelbomen beschikbaar. Mocht dat niet zo zijn is het ook mogelijk om tot maatwerk oplossingen te komen. Neem hiervoor contact op met ons zodat we samen tot een oplossing kunnen komen.

Kabelboom