Wat is een lampvoet?

Iedereen heeft weleens te maken met een lampvoet. Een ander woord voor lampvoet wordt ook wel een magneetvoet genoemd. Een lampvoet is de beugel onder de LED werklamp om deze ergens op te bevestigen. Dit zorgt ervoor dat de lamp makkelijker op een vrachtwagen gemonteerd kan worden. Door het gebruik van een magneetvoet zijn de werklampen een stuk flexibeler. Door de magneet is de LED verlichting gemakkelijk op elke gewenste plek van het voertuig te plaatsen. Wanneer de situatie veranderd zijn de werklampen met de lampvoet ook weer makkelijk te verplaatsen.

Voordelen van een lampvoet

LED werklampen met een lampvoet hebben significante voordelen ten opzichte van LED werklampen zonder lampvoet. Als eerst te benoemen: de plaatsingsvrijheid. Een traditionele LED werklamp wordt met een statief aan/op de carrosserie van een voertuig gemonteerd doormiddel van schroeven. Door een ‘vaste montage’ is de werklamp lastig(er) te verplaatsen. Een LED werklamp met magneet (voet) kent in dit geval een grotere bewegingsvrijheid. Nog een voordeel van een oplaadbare LED werklamp met magneet, is de onafhankelijkheid van spanning.

Bij een aanschaf van LED werklampen moet in veel gevallen rekening worden gehouden met het spanningsniveau. Een LED werklamp die 12v ondersteund, kan niet aangesloten worden op de spanning van een vrachtwagen (24v). De interne componenten en bijbehorende weerstanden zijn hier niet op aangepast. Bij een LED werklamp met magneet, hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. De spanning van uw voertuig wordt namelijk niet geraadpleegd.

Assortiment van TRALERT®

Als tussenoplossing voor iedereen, bieden wij in veel gevallen ook een losse magneetvoet aan bij onze LED werklampen. Hierbij is het mogelijk een LED werklamp die van origine niet is voorzien van een magneetvoet, toch met een magneetvoet te laten werken. Daarnaast is ons assortiment in LED werklampen volledig voorzien van de beste kwaliteit lampvoeten. De lampvoeten van TRALERT® zorgen bijvoorbeeld niet voor schade wanneer deze gemonteerd is geweest.