PUR kabel

Betekenis: PUR kabel

Wat is een PUR kabel?

Een PUR kabel, ook wel bekend als polyurethaan, is een kabel waar de mantel gemaakt is van PUR. Wanneer een kabel veel over de grond of ergens anders tegen aan schuurt, is de kans op slijtage groot. De kabel zal het niet lang volhouden waardoor de gekoppelde apparaten geen stroom meer ontvangen. Door gebruik te maken van een PUR kabel, is de kans op slijtage veel minder groot. Daarnaast is de kabel uitermate geschikt als verlengkabel. Tijdens gebruik schuren verlengkabels namelijk bijna altijd over de grond heen. Als u de kabel als verlengkabel gaat gebruiken, kies dan altijd voor een opvallende kleur. Hierdoor zal de kabel opvallender tijdens werkzaamheden. De kabel wordt bij voertuigen nauwelijks gebruikt.

Voordelen PUR kabel

In vergelijking met een normale kabel, brengt een PUR kabel vele voordelen met zich mee. Ten eerste is de kabel zeer slijtvast waardoor de duurzaamheid wordt gestimuleerd. Het snel vervangen met een nieuw kabel is dus niet nodig. Zo worden er vele kabels bespaard. Daarnaast zijn PUR kabels lichtgewichten. Dit zorgt ervoor dat de kabels binnen de ARBO-normen valt. Ook zijn de kabels bestand tegen chemische stoffen en zijn ze flexibel bij lage temperaturen. Ook bij hoge temperaturen hoeft u zich geen zorgen te maken. De kabel is namelijk hittebestendig.

Wat te doen bij een kapotte kabel?

Het is natuurlijk erg vervelend wanneer uw kabel kapot is gegaan en uw verlichting, zoals uw LED verstraler of achteruitrijlicht het niet meer doet. TRALERT® biedt u de oplossing en ondersteuning die u nodig heeft. In ons assortiment zijn er verschillende soorten bekabelingen beschikbaar. Denk hierbij aan hoge kwaliteit kabelbomen, 7-PIN’s AMP connectors, stekkers / adapters, Aspöck ASS2 connectors en Deutsch connectors. Mocht u zelf niet uitkomen met de aansluiting van de kabels, kunt u altijd onze technische afdeling vragen. Zij staan 5 dagen per week klaar voor u.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.