Deutsch connector

Betekenis: Deutsch connector

Wat is een Deutsch connector?

Binnen de automotive branche is de Deutsch connector een veel gebruikte type aansluiting. De connector wordt gebruikt bij allerlei verschillende soorten lampen zoals: LED verstralers, LED bars, achterlichten etc. Deze aansluiting dient ervoor om een kabel naar kabel verbinding te maken. Deutsch connectoren staan bekend om hun betrouwbaarheid, hoge kwaliteit en makkelijke aansluiting. De connector is bestand tegen temperaturen van -55°C tot 125 °C. Ook is de connector waterbestendig (IP68).

Diverse soorten connectoren

Er zijn twee verschillende type Deutsch connectoren, de male en de female uitvoering. De male Deutsch connector (ook wel stekker genoemd) heeft een massieve pin als middengeleider. Een female Deutsch connector (ook wel jack genoemd) heeft een middengeleider met een gat erin om de mannelijke stekker in te kunnen steken. Naast de male en female uitvoeringen zijn de connectoren ook verkrijgbaar met verschillende aansluitingen. Zo is er altijd een aansluiting beschikbaar voor uw lamp. De verschillende soorten zijn hieronder opgesomd:

  • 2-Pins male/female
  • 3-Pins male/female
  • 4-Pins male/female
  • 6-Pins male/female
  • 8-Pins male/female
  • 12-Pins male/female

Aansluiting Deutsch connector

Het aansluiten van de Deutsch connectoren gaat vrij eenvoudig. Als eerst dienen de uiteindes van de kabels van uw lamp 5mm gestript te zijn. Als tweede zullen de kabels gemonteerd moeten zijn in de metalen busjes. Hiervoor is een speciale busjes tang aangeraden. Het busje gaat in de tang en de kabels gaan in het busje. Met de tang kunt u de kabel en het busje aandrukken tot een geheel. Als derde stap zult u de busjes (inclusief kabel) aan de achterkant van de Deutsch connector door het rubber gedrukt worden. De busjes dienen op gelijke hoogte met de voorkant van de connector te komen. Als laatst plaatst u de groene wig aan de voorkant in de connector. Druk deze stevig aan tot de wig goed vast zit.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.