Wat is weerstand?

Weerstand is de mate van tegenstand die stroom ondervindt in een stroomkring. Alle materialen bieden een bepaalde mate van weerstanden tegen stroom. Ze kunnen worden onderverdeeld in twee brede categorieën, namelijk: geleiders en isolatoren. Hoe hoger de weerstand, des te lager de stroom. Hoe lager de weerstand, des te hoger de stroom. De spanning die over de weerstand staat wordt bepaald door de kleur van de led.

LED weerstanden op aanhanger, trailer of voertuig aansluiten

Omdat LED vele malen minder stroom nodig heeft om te branden dan reguliere verlichting, kan het zijn dat het voertuig denkt dat de lamp kapot is. Hierdoor krijg je een foutmelding op je dashboard of gaan je knipperlichten sneller knipperen. Dit kan worden opgelost door weerstanden te gebruiken. Een weerstand zorgt ervoor dat je aanhangerverlichting of ander voertuigenverlichting juist werkt. Elk voertuig heeft een andere aansluiting. Daarom zijn er 12 volt en 24 volt weerstand aansluitingen.

LED weerstand monteren

Het aansluiten van een weerstand is vrij eenvoudig. Het gaat erom dat je de weerstanden tussen de LED verlichting en het voertuig waar je het wil plaatsen aansluit. Omdat er een mogelijkheid is weerstanden met bekabeling te leveren kan je deze makkelijker tussen de bestaande bedrading plaatsen. Het komt nog voor dat LED verlichting van uw aanhanger de verbinding wil storen bij het aansluiten. Dit komt doordat LED veel minder energie nodig heeft dan halogeen verlichting. Door het aansluiten van een weerstand heb je geen last meer van storingen.

Er kan ook een probleem zijn met de Canbus van het voertuig. Bijvoorbeeld als u uw aanhanger uitrust met LED verlichting. Door weerstanden hier tussen te plaatsten, zal de foutmelding verdwijnen en zal de LED verlichting goed werken.

Om te bepalen welke weerstanden het best aansluiten op je voertuig, aanhanger of trailer is het van belang om te bepalen aan welke aansluiting en voltage het moet voldoen. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met de technische ondersteuning van TRALERT®.

Weerstand