6-Polige stekker

Betekenis: 6-Polige stekker

De ‘6-PIN’s bajonet aansluiting’ wordt ook wel ‘6 polige stekker’ genoemd. Deze aansluiting vindt u vooral terug op de verlichting van Fristom. De connector lijkt erg op de veel gebruikte Aspöck variant met 5-PIN’s of 7-PIN’s. Echter worden er binnen deze connector slechts zes polen gebruikt. Bajonet aansluitingen zijn de waterdichte verbindingen tussen kabels en (LED) verlichting. Doormiddel van een draai systeem die aan de buitenkant van de connector is verwerkt, kunt u de verbindingspins in elkaar bevestigen. Omdat u hierdoor zorgt u voor een stroom doorlatende verbinding. De 6 polige stekker wordt in verhouding weinig gebruikt. De aansluiting is bijvoorbeeld niet te gebruiken op boottrailers.

Hoe ziet het schema van de 6 polige stekker eruit?

Schema 6 polige stekker

Welke functies kunt u vinden in de 6 polige stekker?

De aansluiting bevat eigenlijk alle functies die u gewend bent van een 5 polige, 7 polige of 8 polige stekker. Zo kunt u een pin vinden voor uw stoplicht, uw massa, uw achter mistlicht, uw achteruitrijlicht en uiteraard uw richtingaanwijzer & positielicht.

Wat is het verschil tussen de 5 polig en de 6 polig?

Het verschil tussen de 5 PIN en de 6 PIN is het kentekenlicht. Bij het gebruik van een lamp die 6 polen ondersteunt, zou u moeten kijken naar een kabelboom die hierbij past. In veel gevallen bevat deze kabelboom één zijde waarbij de 6 PIN’s wordt gebruikt. Aan de andere zijde kunt u in deze gevallen de 5 PIN’s aansluiting vinden. Bekijkt u goed of dit de rechter of linker zijde betreft. Zo weet u zeker dat u juist uitkomt met het monteren van uw verlichting.

Enkele modellen die u kunt vinden bij TRALERT® die zijn uitgevoerd met deze connector zijn de, 500 serie achterlichten en de 3300 driehoek lampen. Dit zijn beide Fristom modellen die deze connector standaard aan de achterzijde hebben verwerkt in de lamp. Een voorbeeld kunt u van de 500 serie achterlamp met deze aansluiting kunt u op de volgende afbeelding zien.

500 serie achterlicht technische tekening met 6 polige aansluiting op achterzijde.

Wilt u zich meer laten voorlichten over connectoren en het gebruik hiervan? Kom u dan in contact met onze verlichtingsspecialisten. Zij helpen u graag verder bij het vinden van de juiste aansluiting op uw aanhangers. Een handige tip is om altijd een beetje vet, bijvoorbeeld kopervet, aan de connector te doen. Hierdoor is de connector beter bestand tegen water. Zelfs in het geval dat u meer wilt weten over bijpassende kabelbomen kunt u met TRALERT® specialisten in contact komen. Wij maken voor u graag kabelbomen op maat om uw voertuigen optimaal te voorzien van duurzame, goede verbindingen.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.