Wat is een 5-pin’s bajonet van fristom?

Verlichting is tegenwoordig niet meer weg te denken op voertuigen. Het zorgt voor een betere verkeersveiligheid voor alle weggebruikers. Niet alle voertuigen zijn standaard voorzien van alle benodigde verlichting. Hierdoor kunnen er situaties ontstaan dat er extra verlichting op het voertuig gemonteerd moet worden. Maar hoe gaat dit in zijn werking?

De lampen op uw voertuig hebben spanning nodig om te kunnen verlichten. Er zal dus een verbinding moeten ontstaan vanaf het voertuig naar de verlichting. Naast de Deutsch connector kan dit ook met een 5-PIN’s bajonet van Fristom tot stand komen. Dit is een handige kabelboom die bekend staat om het makkelijk en snel te kunnen monteren en demonteren van verlichting. De 5-PIN’s bajonet van Fristom is van hoge kwaliteit te verkrijgen en is volledig waterdicht door zijn afsluiting van rubber. De volledige waterdichtheid is een specificatie waar Fristom zich deels mee onderscheid. Alle kabelbomen zijn namelijk waterdicht uitgevoerd terwijl andere merken niet standaard hiermee uitgevoerd zijn.

Waar herken je een linker en rechter 5-pin’s bajonet aan?

De 5-PIN’s bajonet van Fristom is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen, namelijk een linker en rechter uitvoering. In tegenstelling tot de 5-PIN’s bajonet van Aspöck gebruikt Fristom wel kleuren om de verschillende uitvoeringen herkenbaar te maken. Om deze twee kabelbomen goed uit elkaar te houden heeft Fristom ze in de kleur geel en groen geproduceerd. De gele kleur is verantwoordelijk voor de linker kant van uw voertuig en de groene kleur is verantwoordelijk voor de rechter kant van uw voertuig. Eén van de vijf pinnen van de linkerkant is bedoeld voor het mistlicht, voor de rechterzijde is er één voor het achteruitrijlicht. Let bij aankoop van de 5-PIN’s bajonet van Fristom dus goed op welke zijde u nodig heeft.

assortiment bajonetten van TRALERT®

TRALERT® heeft een ruim assortiment als het gaat om bajonetten. Deze zijn in verschillende merken en types te verkrijgen. Mocht u niet de juiste kabelboom voor uw voertuig vinden, bijvoorbeeld in lengte of aansluiting, biedt TRALERT® u maatwerk. Hierdoor komen we samen tot de juiste oplossing voor uw probleem.