Verloopkabel

Betekenis: Verloopkabel

Wat is een verloopkabel?

Misschien heb je wel eens van een verloopkabel gehoord, maar wat is dat nou precies? Een verloopkabel is een mechanisch hulpstuk en wordt ook wel een verbindingsstuk genoemd. Een verbindingsstuk brengt twee connectoren in verbinding. Een verloopkabel is dus kortom een verbindstuk die verschillende spanningen om zet tot de juiste voltages. Het verbindingsstuk zet signalen om in andere spanningen. Voltages zorgen eigenlijk voor de snelheid waarmee de elektronische deeltjes door de verbindingsstuk heen beweegt. Wanneer dit te langzaam gaat, kan dat zorgen voor het doorbranden van de kabels. Het verbindingsstuk zorgt voor de omzetting van wisselstroom naar gelijkstroom. Binnen de automotive branche is de verloopkabel een veel gebruikte type aansluiting. Het aansluiten van een verloopkabel gaat vrij eenvoudig.

EMC onstoring

Wanneer er LED verlichting wordt aangesloten kan het voorkomen dat andere elektrische apparaten in de omgeving beginnen te storen. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een radio van een voertuig. Wanneer dit probleem zich voordoet, is de verlichting niet voorzien van de juiste EMC ontstoring. Om te zien of de LED verlichting EMC ontstoort is kun je kijken naar verschillende certificaten. EMC staat voor Elektromagnetische Compatibiliteit. Overigens gelden deze regels niet alleen voor de verlichting. Alle elektronische apparaten moeten EMC ontstoort zijn. Wanneer de LED verlichting en de andere elektronische apparaten niet gecertificeerd zijn, kan het schadelijk zijn voor de gezondheid.

Assortiment van tralert®

Alle verloopkabels van TRALERT® hebben de juiste certificaten en zijn allemaal voorzien van EMC ontstoring. Ook is er een ruim assortiment beschikbaar in bekabeling. Hierdoor is er altijd een oplossing voor de problemen met het aansluiten van uw verlichting. Wanneer je moeite hebt met het aansluiten van uw verlichting, kunt u altijd rekenen op de service van TRALERT®. Als LED voertuigverlichting specialist staan we altijd voor u klaar.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.