Wat is een Spiraalkabel 7 polig?

In deze verlichtingsterm bespreken we een unieke kabel en om precies te zijn de Spiraalkabel 7 polig.

Een spiraalkabel (ook wel krulsnoer genoemd) is een kabel die kenmerkend is door zijn flexibiliteit. De gekronkelde kabel is elastisch en zorgt hiermee voor een grotere bewegingsvrijheid met het aangesloten apparaat, zonder dat de kabel daarvoor langer hoeft te zijn. Een spiraalkabel zorgt er ook voor dat de wirwar wordt voorkomen. De kabel kan in drie tot viervoudige lengte uitgetrokken zijn en bestaat uit stroom voerende koperen aders en bijbehorende isolatie. De buitenste isolatie is vaak een PUR kabel. Pur kabels zijn in tegenstelling tot PVC kabels duurder maar wel robuuster en duurzamer. PVC kabels verliezen de flexibiliteit / terugveerkracht door continue belasting.

Spiraalkabel 7 polig

In de verlichtingsbranche wordt de spiraalkabel met een 7 polige verbinding wel eens gebruikt. De kabel is een ‘gewone’ spiraalkabel met een 7 polige aansluiting. De kabel kan handig zijn bij het aansluiten van trekobjecten als oude aanhangers, fietsendragers, boottrailers of paardentrailers. Ook vrachtwagens maken soms gebruik van een spiraalkabel om een verbinding te maken met de bijbehorende oplegger. Wanneer u een 13-polige aansluiting heeft, maar toch een 7 polige spiraalkabel, zult u gebruik moeten maken van een verloopkabel. Hierdoor past de 7 polige aansluiting op de 13 polige stekkerdoos.

LEd zwaailamp met spiraalkabel

Bij TRALERT® hebben we verschillende lampen met een spiraalkabel als aansluiting. Een voorbeeld hiervan is de LED zwaailamp met magneetvoet. Door de spiraalkabel is de zwaailamp met magneetvoet makkelijk te monteren wanneer dit snel moet gebeuren.

LED zwaailamp met magneetvoet