Wat is iso 13207?

ISO 13207 is speciaal ontwikkeld voor vrachtwagen verlichting. Maar wat houdt het precies in en kan dit stukje electronica makkelijk aangesloten worden? Wij leggen het u precies uit.

Wanneer de verlichting in een vrachtwagen defect raakt wordt er een melding naar de cabine gestuurd. De vrachtwagenchauffeur krijgt een melding op zijn display te zien dat een lamp het niet meer doet. Dit wordt herkend doordat een gloeilamp hoge weerstand afneemt. Wanneer deze weerstand niet meer afgenomen wordt, herkent het systeem dat. Er wordt dan een melding naar de cabine verstuurd dat de verlichting het niet doet. LED verlichting neemt nauwelijks weerstand af in vergelijking met gloeilampen. LED lampen nemen zo weinig weerstand af dat zelfs de elektronica in de vrachtwagen de lamp niet herkent. Hierdoor krijgen chauffeurs foutmeldingen dat de lampen van zijn vrachtwagen het niet doen.

De oplossing van dit probleem is ISO 13207. Dit stukje electronica specificeert de precies getimede puls voor een LED lamp met laag vermogen, die tijdelijk het stroomverbruik van een gloeilamp nabootst. Kortom, de electronica zorgt ervoor dat de LED lampen worden herkent, waardoor er geen foutmelding tot stand komt wanneer de verlichting het wel doet.

ISO 13207 aan uw vrachtwagen koppelen

Wanneer u foutmeldingen over de verlichting in uw vrachtwagen krijgt en dit wil oplossen met ISO 13207, zal dit vrij gemakkelijk kunnen. Dit gaat namelijk niet via lastige electronica systemen die u moet laten inbouwen. Sommige LED lampen zijn namelijk standaard uitgevoerd met ISO 13207. U zult dus ten eerste verlichting moeten zoeken die hiermee uitgevoerd is en ten tweede dient u deze aan te sluiten op uw vrachtwagen.

Problemen met uw vrachtwagenverlichting?

Heeft u problemen met de verlichting op uw vrachtwagen? Is deze defect of geeft deze een foutcode aan? TRALERT® biedt u technische ondersteuning en helpt u graag met het zoeken van de oplossing.