Wat is een Fisheye lens?

De Fisheye lens is een bekende lens binnen de fotografie. Binnen de fotografie is het een bijzondere lens in vergelijking met andere lenzen. Foto’s die gemaakt zijn met een Fish Eye, vallen direct op omdat ze uit het verband zijn getrokken. Alles wat dichtbij staat wordt namelijk erg groot en alles wat verder weg staat klein. Dit komt door de grote beeldhoek. Hier is ook waar het vergelijk met de lens van verlichting gemaakt kan worden. De Fish Eye lens zorgt namelijk voor een goede verdeling van het licht. Dit om het beste lichtbeeld te creëren.

Andere lenzen

Naast de Fish Eye zijn er natuurlijke ook nog andere lenstechnieken die gebruikt worden bij de verlichting van TRALERT®. Iedere lens heeft zijn eigen eigenschappen en biedt dus andere mogelijkheden. Niet iedere lens is voor iedere situatie geschikt. Een ander mooi voorbeeld van een lenstechniek is de RFT lenstechniek. Deze verdeelt het licht aan de hand van verschillende microspiegels. Een ander voorbeeld is de planoconvex lens. Deze lens produceert een strakke lichtbundel waardoor deze goed te gebruiken is bij een LED verstraler.

Fish Eye lens bij TRALERT®

Bij een aantal producten binnen het assortiment van TRALERT® kunt u de Fish Eye terugvinden. Deze zijn namelijk terug te vinden in vier van de LED werklampen. Het gaat hier om de verlichting binnen de Optimus serie van TRALERT®. Deze serie staat bekend om de krachtige lampen met een hoog aantal lumen. Door de direct geplaatste LED’s ontstaat er een krachtige lichtbundel. De Fish Eye lens zorgt voor een goede verdeling van het licht. Een goede verdeling is erg belangrijk omdat het een homogeen verlichte werkplek oplevert. Dit heeft uiteraard ook te maken met de afstelling van de verlichting. Een homogeen verlichte werkplek houdt in dat iedere plek waar het licht schijnt eenzelfde hoeveelheid licht krijgt.