Wat is Lumen?

Lumen duidt op de hoeveelheid licht die een lichtbron per tijdseenheid uitstraalt. Deze maatstaf is cruciaal voor het begrip van de helderheid of lichtsterkte van diverse lichtbronnen, zoals gloeilampen met variërend wattage, LED’s, en andere verlichtingsarmaturen. Een lumen komt overeen met het licht van één kaars, uitgestraald vanuit een vaste hoek van één steradiaal. Het begrip van lumen in verhouding tot wattage, volt, en ampère is essentieel bij het selecteren van geschikte verlichtingsproducten voor specifieke omgevingen en taken.

Candela Lumen Lux verband TRALERT

Wat zegt de hoeveelheid Lumen?

Lumen meet de totale hoeveelheid licht die een bepaalde lichtbron in alle richtingen uitstraalt. Het stelt consumenten in staat om de helderheid van een lamp te evalueren en te vergelijken met andere lichtbronnen. Een hoger aantal lumen staat voor helderdere verlichting, terwijl minder lumen een zwakkere verlichting aangeeft. Begrip van de lumenhoeveelheid is cruciaal om ervoor te zorgen dat de verlichting voldoet aan specifieke vereisten voor de beoogde toepassing of ruimte. Wanneer u wilt weten hoeveel licht u op een oppervlakte krijgt moet u kijken naar het aantal lux.

Zichtbaarheid en Veiligheid: Een hoger aantal lumen betekent dat de lamp meer licht produceert. Dit is vooral in donkere of slecht verlichte omstandigheden belangrijk. Daarom heeft een verstraler een hoog aantal lumen.

Waar kan ik het beste op letten?

Bij de aanschaf van verlichting is het essentieel om rekening te houden met alle eenheden, waaronder lumen, wattage, volt, en ampère. Deze termen verschaffen elk waardevolle inzichten over LED-verlichting. Het is belangrijk om niet uitsluitend op één term te focussen, maar een holistische benadering te hanteren die rekening houdt met alle relevante factoren.

Ons technische team staat klaar om u te adviseren bij de keuze van de meest geschikte verlichting voor uw specifieke behoeften. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor advies op maat.