Wat is nylon legering?

Het antwoordt op de vraag wat nylon legering precies is is niet zo eenvoudig. Vandaar dat de vraag opgesplitst wordt in de twee verschillende termen. Nylon en legering.

Wat is nylon?

Als eerste wordt er gekeken naar wat nylon nou precies is. Nylon is een textielvezel gemaakt uit polyamiden. Bij textiel worden deze twee namen vaak door elkaar gebruikt, het is dus hetzelfde. Er zijn veel toepassingen mogelijk met nylon maar van origine werd het gebruikt als vervanger van zijde. zijde is namelijk erg kwetsbaar en duur. Nylon daarentegen is erg licht maar ook erg sterk en kan niet kreuken. Het materiaal wordt bijvoorbeeld gebruikt voor jassen mar ook voor tandenborstels of klittenband. Wanneer je het materiaal vlecht kan het ook gebruikt worden als sleepkabel of touw in de klimsport. Het bewijs dat het materiaal erg sterk is.

wat is legering?

Nu bekend is wat nylon is en waar het voor gebruikt wordt kan er gekeken naar de term legering. Een legering is een kunstmatig bereid mengsel van een metaal waaraan één of meerdere elementen zijn toegevoegd. Of simpel gezegd een metaal gemengd met een ander materiaal wat samen een nieuw materiaal vormt. Bijna alle metalen in de wereld zijn wel legeringen. Een voorbeeld hiervan is staal, dat is namelijk een mengsel van ijzer en koolstof. Een ander voorbeeld is brons, dat bestaat namelijk uit koper en tin. De reden om materialen met elkaar te mengen is om bepaalde eigenschappen te creëren. De samengevoegde materialen kan het eindmateriaal namelijk sterker maken of beter bestand tegen stoffen van buitenaf. Een legering kan uit veel verschillende materialen bestaan en dus ook voor erg veel doeleinden gebruikt worden. Bij TRALERT® wordt het bijvoorbeeld gebruikt als basis van de EQR65ABM LED zwaailamp.