Poedercoating

Betekenis: Poedercoating

Wat is poedercoating?

Poedercoating wordt ook wel poederlakken of poederverven genoemd. Maar hoe gaat het in zijn werk? Negatief geladen poeder wordt door middel van perslucht op een geaard metaal verstoven. Dit poeder blijft er dan een tijdje aan plakken. Daarna kan het in de oven waardoor het poeder smelt. Poedercoating is toepasbaar op veel verschillende metalen. Wat dan wel erg belangrijk is is dat het metaal goed schoon is. Het materiaal moet namelijk eerst worden gereinigd en ontvet.

Voordelen

poedercoating brengt verschillende voordelen met zich mee. Eén van de voordelen is bijvoorbeeld dat er geen oplosmiddelen vrijkomen, de lak bestaat namelijk uit een vaste stof. De poeder die niet aan het metaal blijft plakken is te hergebruiken. Dit is een groot voordeel, omdat er zo geen lak verloren gaat. Deze eigenschappen hebben ook zeker een positieve invloed op het milieu. Wat ook positieve invloed heeft op het milieu, is de hoeveelheid afval dat overblijft na poederlakken. Dit is namelijk erg weinig. Een ander voordeel van poedercoating is dat het het product beschermt tegen heftige weersomstandigheden. Ook biedt het bescherming tegen roest en corrosie. Dit komt omdat er geen zuurstof meer bij het staal kan komen. In vergelijking met bijvoorbeeld spuiten of lakken is poedercoaten veel sterker. Het geeft het product namelijk een echte beschermlaag.

Poedercoating bij TRALERT®

Verschillende producten van TRALERT® hebben met poedercoating te maken gehad. Een goed voorbeeld hiervan zijn de montagesteunen die het mogelijk maken LED verlichting eenvoudig te monteren. De montagesteunen zijn namelijk zwart gepoedercoat voor een mooie uitstraling en een extra bescherming. Maar dat is niet het enige product waarbij poedercoating van toepassing is. Een ander mooi voorbeeld is bij de LED werklampen van TRALERT®. Verschillende LED werklampen zijn voorzien van een zwart RVS gepoedercoate voet. Net als bij de montagesteunen biedt het naast een mooie uitstraling ook die extra beschermlaag.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.