List Blocks Filters Arrow left Arrow right Close
TRALERT® specialisten

Heb je een vraag of wil je je laten adviseren over LED voertuigverlichting? Neem dan contact op met onze LED specialisten, we helpen je graag!

+31(0)316 – 372 346

 info@tralert.nl

Bedrijfswagen LED signalering

1 - 24 van 285 Resultaten
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Volg je bestelling met track & trace
Uit voorraad geleverd vanuit Duiven (NL)
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart
Shopping cart

Er zijn verschillende soorten signalering die geschikt zijn voor een bedrijfswagen. Signaleringen zijn bedoeld om goed zichtbaar te zijn. Door de signalering weten mensen dat ze een bijzondere situatie naderen. TRALERT® heeft een ruim assortiment aan signaleringen, denk hierbij aan zwaailampen, zwaailampbalken en flitser.

Verschillende signaleringen voor een bedrijfswagen

Voor een bedrijfswagen zijn er verschillende soorten signalering beschikbaar. Elke signalering heeft zijn eigen voordelen en zijn bedoeld voor een bepaalde situatie. U mag niet zomaar iedere vorm van signalering overal gebruiken. Ook de kleur van de signalering brengt regels met zich mee. De signalering is makkelijk op uw voertuig te monteren, ook hier zijn verschillende opties voor, van schroefmontage tot het gebruik van een magneet.

Zwaailampen als signalering voor uw bestelwagen

De eerste optie die u heeft als het gaat om signalering voor een bestelwagen is het gebruik van zwaailampen. Zwaailampen bent u ongetwijfeld weleens tegengekomen. Ze worden veel gebruikt op en rondom de weg. Wanneer u gebruikt wilt maken van zwaailampen in het verkeer moet u aan verschillende regels voldoen. Blauw, rood en groen mogen helemaal niet gebruikt worden op de Nederlandse openbare weg. De oranje (amber) kleur mag in bepaalde situaties gebruikt worden.

Het voordeel van LED zwaailampen vergeleken met bijvoorbeeld halogeen zwaailampen is dat LED veel langer meegaat. Daarnaast verbruikt het ook een stuk minder energie. Ook zitten er geen draaiende onderdelen in de LED zwaailamp, hierdoor kunnen de onderdelen niet slijten. Met LED zwaailampen is het ook nog mogelijk om verschillende patronen licht te stralen. Klik hier voor ons gehele assortiment aan LED zwaailampen.

Zwaailampbalken als signalering voor uw bedrijfswagen

Zwaailampbalken is een andere vorm van signalering voor uw bedrijfswagen. Deze vorm van signalering is bedoeld om op het dak van uw voertuig te monteren. Net als de zwaailampen zijn de zwaailampbalken bedoeld om omstanders te laten zien dat er een bijzondere situaties aan dreigt te komen. Daarnaast is het ook voor de veiligheid van de bestuurder. Door de signalering is de bestuurder extra zichtbaar, dit verkleint de kans op ongelukken. Bekijk hier ons gehele assortiment aan LED zwaailampbalken.

LED flitsers als signalering voor uw bedrijfswagen

LED flitsers zijn ook bedoeld om u beter zichtbaar te maken in het verkeer. De flitsers zijn erg gemakkelijk in de grill van uw bedrijfswagen te plaatsen. Ook de flitsers dragen enorm bij aan de verkeersveiligheid. Wanneer uw bedrijfswagen goed opvalt in een bijzondere situatie zullen medeweggebruikers eerder kunnen reageren. Hierdoor zullen er minder ongelukken gebeuren. Klik voor ons gehele assortiment aan LED flitsers.

Kleuren signalering

Binnen het assortiment van TRALERT® vindt u verschillende kleuren signaleringen. Oranje, ook wel amber genoemd, is de meest voorkomende kleur als het gaat om verlichting in het verkeer. Naast amber zijn er ook andere kleuren beschikbaar maar die mogen niet allemaal in iedere situatie gebruikt worden.

Rode signalering

Rode signalering is niet bedoeld voor de openbare weg. De rode kleur kan weggebruikers op het verkeerde been zetten omdat rode lampen normaal gesproken alleen aan de achterzijde van een voertuig zitten. Wanneer weggebruikers met rode signaleringslampen gaan rijde is het moeilijk in te schatten in welke richting het voertuig gaat. Daarnaast zijn er nog verschillende landen waar de rode signalering gebruikt wordt voor de hulpdiensten.

Blauwe signalering

Blauwe signalering wordt in Nederland gebruikt door de hulpdiensten. Alleen een voertuig van bijvoorbeeld de politie, brandweer en ambulance mogen blauwe signalering voeren op de openbare weg. Dit is gedaan zodat het voor iedereen in het verkeer duidelijk is wat voor voertuig er nadert. De blauwe signalering toont ook aan dat het voertuig voorrang heeft. Wanneer u blauwe signaleringen ziet in het verkeer dient u ze altijd voor te laten.

Groene signalering

Groene signalering komt niet zo vaak voor maar wordt wel zeker in het verkeer gebruikt. De groene kleur is verboden op rijdende voertuigen. Groene signalering kunt u alleen maar tegenkomen op stilstaande voertuigen. Wanneer u een voertuig ziet staan met groene signalering weet u dat dat het leidinggevende voertuig is. Groene signalering mag naast de andere kleuren verlichting gevoerd worden.

Witte signalering voor uw bedrijfswagen

Wit signaleringslicht komt alleen voor bij de flitsers. Mensen kiezen voor witte flitsers aangezien dit een heel helder licht geeft. In vergelijking met amber flitsers komen witte flitsers nog erg weinig voor.

Amber signalering voor uw bedrijfswagen

Amber signalering is met afstand de meest voorkomende kleur. De term amber is vaktaal voor de kleur oranje. Amber mag in veel situaties op de openbare weg worden gebruikt. Alleen is het wel belangrijk dat de lamp R65 gecertificeerd is. Zonder de R65 certificatie mag u een lamp niet op de openbare weg gebruiken. Deze certificatie laat namelijk zien dat een lamp goed genoeg zichtbaar is voor medeweggebruikers. Zoals eerder vermeld mag amber signaleringslicht in veel verschillende situaties gebruikt worden. Bijvoorbeeld bij het begeleiden van een colonne, het slepen van een voertuig maar ook bij het strooien in de winter.

Voor het voeren van oranje signalering heb je geen vergunning nodig. Je mag deze verlichting gewoon voeren mits je in één van de situaties zit waarbij het ook mag. 

Storingvrij signalering voeren

Wellicht heeft u er al weleens over gehoord. Bij het aansluiten van de verlichting op uw voertuig begint ineens de radio te storen. Extra verlichting kan er voor zorgen dat andere apparaten in de buurt niet meer naar behoren functioneren. Daarom worden lampen op dit principe getest. Wanneer lampen geen storingen veroorzaken krijgen ze een R10 certificering. Dit certificaat geeft aan dat de lamp geen storing kan veroorzaken bij apparaten in de buurt. Maar dat is niet het enige dat het R10 certificaat aangeeft. Naast dat de lamp geen storingen kan veroorzaken bij andere apparaten laat het certificaat ook zien dat de lamp zelf ook niet gevoelig is voor storingen. U hoeft zich dus ook geen zorgen te maken over het functioneren van de lamp zelf. 

Let dus goed op bij de aankoop van een lamp of deze R10 gecertificeerd is. Binnen het assortiment van TRALERT® hoeft u zich daar geen zorgen over te maken, alle lampen hebben namelijk de benodigde certificatie. Daarnaast biedt TRALERT® op al haar producten twee jaar tot levenslange garantie.

Wilt u meer weten over de R10 certificatie en het storen van de radio? Lees dan onze blog over het storen van de autoradio.

Wanneer u nog vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen.

Checkmark Close Warning Close