Dynamisch knipperlicht

Betekenis: Dynamisch knipperlicht

Wat is een dynamisch knipperlicht?

Wat is nou precies een dynamisch knipperlicht. Je hebt er misschien al wel eens iets over gehoord of gelezen. Wanneer je je vaak op de weg bevindt ben je het ook ongetwijfeld wel eens tegengekomen. Een aantal jaar geleden is het namelijk geïntroduceerd door het merk Audi. De laatste jaren zie je het ook al wel bij andere auto’s. Het is namelijk het knipperlicht dat niet aan en uit knippert maar als het ware meeloopt. Naast dat heel veel mensen het mooier vinden zou het ook positieve gevolgen hebben op de verkeersveiligheid.

Ook bij andere voertuigen?

Zoals eerder naar voren gekomen introduceerde Audi het dynamisch knipperlicht en namen andere automerken het over. Maar nadat verschillende automerken ermee zijn gaan werken heeft het ook de overstap naar andere voertuigen gemaakt. Wanneer je vrachtwagens of aanhangers op de weg ziet kan het zomaar zijn dat deze er ook mee zijn uitgerust.

Hoe een dynamisch knipperlicht op een ander voertuig?

Er zijn twee manieren om andere voertuigen dan auto’s zoals vrachtwagens of aanhangers uit te rusten met een dynamisch knipperlicht. De eerste mogelijkheid is een achterlicht die standaard is uitgerust met het meelopende knipperlicht. LED achterlichten met dynamisch knipperlicht kun je uiteraard terugvinden in het assortiment van TRALERT®. Wanneer deze achterlichten aangesloten zijn zal ook jouw voertuig gebruik maken van de meelopende knipperlichten en zal je je veiliger in het verkeer begeven. Voor een overzicht van de verschillende mogelijkheden kun je onze blog lezen genaamd: Top 5 LED achterlichten met dynamisch knipperlicht functie.

Een andere mogelijkheid is doormiddel van de D.I.M.module van TRALERT®. Deze module is speciaal ontwikkeld voor de mensen die gebruik willen maken van de meebewegende lichten. De module werkt onder andere gemakkelijk samen met de zeer populaire hamburgerlampen. Wanneer je voertuig al van alle verlichting is voorzien is de module ook eenvoudig toe te voegen. Het is niet nodig om je hele voertuig van nieuwe verlichting te voorzien voordat de module gebruikt kan worden.

Vraagstuk over verlichting?

We helpen je graag bij het samenstellen van de verlichtingset op jouw voertuig.