Wat is een dynamisch knipperlicht?

Een dynamisch knipperlicht is een knipperlicht dat niet uit en aan knippert zoals bij traditionele knipperlichten. maar als het ware meeloopt. Het licht begint aan de buitenkant en loopt zo naar de binnenkant toe. Dit geeft een moderne uitstraling. Ze werken met een reeks kleine lampjes, Ookwel LED’s genoemd.

Waarom zijn dynamische knipperlichten handig?

Voordeel Dynamisch knipperlichtBeschrijving
Betere Zichtbaarheid bij Slecht WeerIn condities zoals regen, mist, of sneeuw zijn de bewegende lichtpatronen van een dynamisch knipperlicht duidelijker zichtbaar dan standaard knipperlichten.
Vermindering van VerkeersongevallenDuidelijkere signalering kan helpen om misverstanden op de weg te verminderen, wat kan leiden tot minder aanrijdingen veroorzaakt door onduidelijke richtingaanwijzingen.
Langere LevensduurLED-lampjes in dynamische knipperlichten hebben een langere levensduur dan traditionele gloeilampen, wat resulteert in minder onderhoud en vervanging.
Energie-efficiëntieDeze LED-lampjes verbruiken minder energie dan traditionele lampen, wat beter is voor het milieu en de levensduur van de batterij van het voertuig ten goede komt.
AanpasbaarheidBij sommige modellen kunnen de snelheid en het patroon van de lichtsequenties worden aangepast, wat een mate van personalisatie biedt.
Verbeterde vormgeving en Waarde van het VoertuigDynamische knipperlichten kunnen de algehele uitstraling van een voertuig verbeteren en potentieel de wederverkoopwaarde verhogen door hun moderne en technologisch geavanceerde uiterlijk.

Zijn dynamische knipperlichten toegestaan in Europa?

In veel Europese landen zijn dynamische knipperlichten toegestaan. Ze moeten worden goedgekeurd volgens Europese voertuigveiligheidsnormen voordat ze op de markt gebracht kunnen worden. En worden ze ook steeds vaker gezien op nieuwe voertuigen, vooral in het hogere segment. Ze moeten voldoen aan het ECE-regelement. Die stelt normen voor aspecten zoals lichtintensiteit, kleur en zichtbaarheid. Kortom, dynamisch knipperlicht is toegestaan in Europa omdat ze zowel de verkeersveiligheid verbeteren als een aantrekkelijk ontwerpelement voor voertuigen bieden. En dat terwijl ze voldoen aan de geldende Europese regelgeving voor voertuigverlichting.