Wat is shock resistance?

Shock resistance of vibration resistance is een eigenschap van de LED werklampen bij TRALERT®, maar wat houdt het nou precies in? Deze eigenschap houdt in dat de lamp bestand is tegen trillingen die door uw voertuig veroorzaakt kunnen worden. In tegenstelling tot LED lampen, zijn halogeen lampen hier niet tegen bestand. LED verlichting is namelijk steviger in elkaar gezet dan halogeen verlichting. Halogeen verlichting zal bij hevige trillingen op uw voertuig defect kunnen raken. Alle onderdelen botsen en schuren door de trillingen tegen elkaar aan waardoor deze kapot kunnen raken.

Meest voorkomende redenen waarom uw voertuig trilt

Banden en velgen

De meest voorkomende reden waarom uw voertuig trilt, ligt bij de banden en velgen. Het kan zijn dat de banden schuin afgesleten zijn, de banden niet meer rond lopen, de wielmoeren niet goed aangedraaid zijn, de wiellagers los zitten of de wielen niet goed uitgebalanceerd zijn.

De aandrijflijn

Als bijvoorbeeld een deel van de wielophanging verbogen raakt, kan dit voor een behoorlijke trillingen zorgen. De wielophanging kan verbogen raken door een botsing. Na schade is het verstandig om de aandrijfas te laten controleren. Wanneer deze verbogen is kan het namelijk voor ernstige trillingen zorgen. Ook een versleten homokineet kan voor trillingen in de aandrijving zorgen.

Remmen

Wanneer u trillingen ervaart tijdens het remmen kan het aan een aantal verschillende factoren liggen. Controleer hierbij de remschijven, ophanging, stuurkogels, fusee pennen, ophangrubbers en draagarmrubbers.

Motorproblemen

Soms kan een trilling veroorzaakt worden door motorproblemen. Controleer hierbij de bougies, bougiekabels, motorsteun en de compressie.

Koppelingsproblemen

Als u trillingen ervaart tijdens het wegrijden, is er een grote kans dat het aan de koppeling ligt. Controleer hierbij de koppelingsplaat, drukgroep en het vliegwiel.

Shock resistance LED werklampen van TRALERT®

Alle LED werklampen van TRALERT® zijn van hoge kwaliteit en shock bestendig. Hierdoor zullen de lampen niet defect raken wanneer uw voertuig trillingen ervaart. Mocht het voorkomen dat uw lamp defect raakt, kunt u altijd contact opnemen met TRALERT®. Wij zullen u ondersteunen en met een passende oplossing komen.