Wat is de veiligheidsnormering EN12352?

Misschien heeft u het ooit wel eens zien staan, veiligheidsnormering EN12352, maar wat houdt deze normering nou in? Deze Europese norm specificeert de vereisen voor LED flashers. LED flashers mogen zonder veiligheidsnormering EN12352 en prestatietest EN50293 niet op de openbare weg gevoerd worden. De veiligheidsnormeringen zijn opgesteld door de CROW. CROW staat voor Centrum voor Regelgeving en Onderzoek in de grond-, water en wegenbouw en de verkeerstechniek.

De meeste mensen nemen iedere dag deel aan het verkeer en zonder enige regels zal de verkeersveiligheid enorm verslechteren. Daarom is het belangrijk dat er eisen en regels met betrekking tot de openbare weg zijn opgesteld. Deze regels zorgen voor een verbetering in de verkeersveiligheid.

Wat zijn LED flashers?

Zoals eerder vermeld hebben LED flashers een veiligheidsnormering EN12352 nodig, maar wat zijn LED flashers nou precies en waar dienen ze voor? LED flashers zijn waarschuwingslichten die een continu of regelmatig onderbroken licht van een enkele kleur uitstralen. LED flashers hebben als doel weggebruikers te informeren, waarschuwen of begeleiden. Flashers worden vaak gebruikt in actieframes en actieramen die vaak worden ingezet bij situaties waar er aan de weg gewerkt wordt. Ook langzaam rijdende voertuigen maken nog wel eens gebruik van LED flashers. In deze situatie geven de borden dan aan dat u links kunt passeren of wat de opkomende situatie zal zijn. De borden dienen voor de veiligheid en zullen dus moeten opvallen, daar komen de flashers dan weer van pas met het felle licht.

LED flashers van TRALERT®

TRALERT® biedt u een ruim assortiment van hoge kwaliteit in LED flashers aan. Alle flashers zijn uitgerust met de juiste certificaten en voldoen aan alle eisen, zo ook de veiligheidsnormering EN12352 en de prestatietest EN50293. De flashers zijn in mate van 80mm tot 300mm verkrijgbaar. In deze verschillende afmetingen, zijn er ook nog verschillende opties beschikbaar. Voor iedere situatie is er een passende LED flashes beschikbaar.